FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Békamentés a Rezi és Zalaszántó közötti országútnál

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Kedves Barátaim! Eljött a tavasz, nyílik a hóvirág és felébredtek téli hibernációjukból a békák is, akik most "eszüket vesztve rohannak" a legközelebbi vizes élőhelyek felé, hogy eleget tegyenek fajfenntartási kötelezettségeiknek.

Sajnos a legtöbb esetben a telelőhelyek (erdők) és a vizes élőhelyek között legalább egy nagy forgalmú autóút húzódik, ahol évről-évre több száz vagy ezer kétéltű és hüllő veszti életét az autók kerekei alatt. Annak érdekében, hogy minél több kétéltű jusson el sikeresen a telelőhelyeikről a szaporodóhelyeikre, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai és önkéntes segítőik évről-évre "békaterelő kerítéseket" építenek azokon a helyeken ahol nagyon sok kétéltűt veszélyeztetnek az autók. 2018. 03. 13-án a Rezi és Zalaszántó közötti országútnál, a Púpos-hegy alatti szakaszon kezdjük el építeni a "békaterelő kerítést" ehhez pedig minél több segítő kézre van szükségünk. Kérjük ha tehetitek gyertek el és vegyetek részt ebben a gyakorlati természetvédelmi tevékenységben. Ha érdekel a program, de nem tudod hogyan gyere ki a helyszínre, írj itt, vagy keress az alábbi elérhetőségek valamelyikén, hogy a fuvarban segítsek: Telefon: +36 30 491 0063; Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. A képen látható barna varangy és sok társa nevében várjuk, hogy minél többen gyertek! Üdvözlettel: Sinka Gábor

Forrás: https://www.facebook.com/gabor.sinka.3/posts/1616931551753426

Módosítás dátuma: 2018. március 11. vasárnap, 22:42  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

A falusi közösségek megerősítése a cél! Falusi fiatalok jelentkezését várja az AGRYA a Virtuális Falu Programba!
Budapest, 2012. szeptember 13., csütörtök (OS) - A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - AGRYA és partnerei a Virtuális Falu Programmal abban szeretnének segítséget nyújtani, hogy a falusi közösségek tevékenységébe minél több fiatal kapcsolódjon be, valamint hogy erősödjenek a falusi ifjúsági közösségek, hogy ezzel is segítsük a falvak megmaradását, fejlődését. A Program részeként sor kerül egy képzés sorozatra, egy kutatásra és egy konferenciára. A Program résztvevőit pályázaton keresztül választják ki. A Program védnökei V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felellős államtitkár és L. Simon László kultúráért felelős államtitkár. A Program az Európai Bizottság Fiatalok Lendületben Programjának pénzügyi támogatásával valósul meg.
Bővebben...