FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Megújul az Iskolai-, óvodai stratégiai partnerségek pályázattípus

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Rugalmasabb feltételek, egyszerűbb pályázás, jelentősen bővülő pályázati forrás. A megújuló pályázattípus az eddiginél jóval könnyebben alkalmazható szabályrendszerrel segíti a tervek megvalósítását.

Jelentős változásokat tapasztalhatnak az Iskolai-, óvodai stratégiai partnerségek pályázattípusra jelentkező intézmények a 2018-as pályázati fordulóban. Az Európai Bizottság a nemzeti irodák közreműködésével az eddigieknél lényegesen egyszerűbb pályázati feltételeket biztosít pályázati felhívásában. A pályázattípus közérthetősége és hozzáférhetősége a tervek szerint jelentősen javulni fog. A megújuló támogatási forma továbbra is a stratégiai partnerségi kulcstevékenység része lesz, ennek értelmében a korábbi pályázattípus örökségének tekinthető. A projektek szakmai célkitűzései alapjaiban nem változnak, a program továbbra is köznevelési intézmények számára biztosít támogatást intézményi céljaik megvalósítására nemzetközi környezetben. A változtatások célja, hogy minél több iskola és óvoda tudjon csatlakozni az Erasmus+ programhoz és kihasználni annak nemzetközi tapasztalatszerzési lehetőségeit.

Az egyszerűsítési törekvés részeként a pályázati űrlapban jelentősen csökken a kérdések száma, azok megfogalmazása konkrétabb és világosabb, míg a támogatási összeg igénylése sokkal egyszerűbb lesz. A partnerségben minimálisan részt vevő intézmények száma nem változik, azonban a partnerek száma, illetve a költségvetés maximum összege módosulhat, így egységesebb támogatási konstrukció érhető el az intézmények számára.

A pályázattípus bevezetését további forrásnövekedés is kíséri, európai szinten összesen 280 millió euró áll majd a köznevelési stratégiai partnerségi szektorba jelentkezők rendelkezésére. A pályázattípus magyarországi bevezetését közel 50 százalékos forrásbővülés kíséri, ami az Erasmus+ program indulása óta a legjelentősebb emelkedés, melynek köszönhetően a 2017-es évi körülbelül 100 nyertes koordinátori vagy partneri pályázat akár felével is bővülhet.

2017 őszén megjelenik a 2018-as pályázati körre vonatkozó felhívás, melyben az érdeklődők a pontos pályázati feltételekről tájékozódhatnak. A Közalapítvány munkatársai a stratégiai partnerségi pályázatokat előkészítő rendezvényeket tartanak az ősz folyamán, és az új pályázattípust bemutató pályázatíró rendezvényeket is terveznek január-februárban.

Kérjük, kövesse figyelemmel honlapunkat, Erasmus+ tanároknak néven elérhető Facebook oldalunkat, illetve érdemes feliratkozni hírlevelünkre, melyben számos hasznos információt megtalálhat.

Balogh Tamás, Kiss Tímea, Vercseg Zsuzsanna

Erasmus+ Iskolai-, óvodai stratégiai partnerségek

Tempus Közalapítvány

Módosítás dátuma: 2017. október 30. hétfő, 18:46  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

ZALAEGERSZEGEN IS MEGNYÍLT AZ ÚJ NEMZEDÉK IRODA
Zalaegerszegen is megnyílt az Új Nemzedék Kontaktpont a Bíró Márton utca 26. szám alatt. Az ünnepélyes átadáson köszöntőt mondott Vigh László országgyűlési képviselő, Gyutai Csaba polgármester, Balaicz Zoltán ifjúsági ügyekért felelős alpolgármester és Siklódi László Levente, az Új Nemzedék Központ ügyvezető igazgatója. Jelen volt továbbá Gecse Péter, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke, ifj. Sándor Dénes György, az Ifjúsági és Sport Albizottság vezetője, Bognár Ákos, a Zalaegerszegi Ifjúsági Kerekasztal elnöke, Velkey Péter humánigazgatási osztályvezető, Fentősné Belléncs Andrea ifjúsági szakreferens és több, a helyi ifjúsági életben dolgozó kollégánk.
Bővebben...