FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Fenntarthatósági Hét

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Az európai országok egy részében (pl. Franciaország, Németország) nemzeti szinten már komoly hagyományokkal bíró Fenntarthatósági Hét 2015-ben vált egy olyan egész Európát érintő kezdeményezéssé (European Sustainable Development Week), mely célja minél több fenntarthatósággal kapcsolatos szervezet, tevékenység, kezdeményezés bemutatása a széles közvéleménynek, így az emberek nem csak száraz tudományos tényeken keresztül szembesülnek fenntarthatósági kérdésekkel, hanem közösségükön keresztül maguk is részesei lesznek.
A kezdeményezés támogatója az Európai Fenntartható Fejlődési Hálózat (European Sustainable Development Network), a hazai koordinációs központja pedig a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács

(Bővebben: http://www.esdw.eu/).
A fenntarthatósági hét keretein belül tudományos konferenciáktól kezdve a családi programokig sokféle esemény kerül megrendezésre szerte Európában.
A fenntarthatósági hét hazai szervezőjeként az NFFT gyűjti össze és teszi közzé honlapján a jelentkező szervezeteket és programokat, így érdeklődőként is érdemes figyelni június első hetében milyen fenntarthatósági programok kerülnek megrendezésre országszerte.
2016-ban a Fenntarthatósági Hét szorosan kapcsolódik az ENSZ tavaly ősszel ratifikált fenntartható fejlődési céljaihoz (SDG). A résztvevő programok egész Európában segítik a 17 fő cél megvalósulását, melyről bővebb információk az alábbi linkeken érhetőek el:
http://nfft.hu/europai-fenntarthatosagi-het/ensz-fenntarthatosagi-celjai-sdg/
http://nfft.hu/assets/NFFS_elorehaladasi_jelentes_2013_2014_2_melleklet_SDG_versus_NFFS.pdf

Módosítás dátuma: 2016. június 02. csütörtök, 09:40  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Vajon érdemes-e egy leszabályozott, "jógyerek"-társadalom felé mutató intézkedéseket tenni?

Az ántivilágban simán előfordult, hogy a vizirendőr motorcsónakkal a Balatonban úszók mellé kanyarodott, kérte a vizijártasságit, meg a személyit, továbbá jónapot kívánt. Vigyáztak felnőttre és gyerekre egyaránt. Működött az ifjúságvédelem is, többszörösen rétegezve. Emlékszem, hogy a SZOT üdülőben a kiérdemesült régi belügyes felvigyázó óva intett minket alsósokat, hogy a nyolcadikosok példáját követve később diszkózni akarjunk. Annyi bizonyos: a stréberség erősen összefüggött a kommunista parádékban való részvétellel. Viszolygást keltő foglalatosság volt ez. A stréber máz mindenkinek nagyon rosszul áll, még akkor is, ha nincs valós tartalma. 
Bővebben...