FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Fenntarthatósági Hét

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Az európai országok egy részében (pl. Franciaország, Németország) nemzeti szinten már komoly hagyományokkal bíró Fenntarthatósági Hét 2015-ben vált egy olyan egész Európát érintő kezdeményezéssé (European Sustainable Development Week), mely célja minél több fenntarthatósággal kapcsolatos szervezet, tevékenység, kezdeményezés bemutatása a széles közvéleménynek, így az emberek nem csak száraz tudományos tényeken keresztül szembesülnek fenntarthatósági kérdésekkel, hanem közösségükön keresztül maguk is részesei lesznek.
A kezdeményezés támogatója az Európai Fenntartható Fejlődési Hálózat (European Sustainable Development Network), a hazai koordinációs központja pedig a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács

(Bővebben: http://www.esdw.eu/).
A fenntarthatósági hét keretein belül tudományos konferenciáktól kezdve a családi programokig sokféle esemény kerül megrendezésre szerte Európában.
A fenntarthatósági hét hazai szervezőjeként az NFFT gyűjti össze és teszi közzé honlapján a jelentkező szervezeteket és programokat, így érdeklődőként is érdemes figyelni június első hetében milyen fenntarthatósági programok kerülnek megrendezésre országszerte.
2016-ban a Fenntarthatósági Hét szorosan kapcsolódik az ENSZ tavaly ősszel ratifikált fenntartható fejlődési céljaihoz (SDG). A résztvevő programok egész Európában segítik a 17 fő cél megvalósulását, melyről bővebb információk az alábbi linkeken érhetőek el:
http://nfft.hu/europai-fenntarthatosagi-het/ensz-fenntarthatosagi-celjai-sdg/
http://nfft.hu/assets/NFFS_elorehaladasi_jelentes_2013_2014_2_melleklet_SDG_versus_NFFS.pdf

Módosítás dátuma: 2016. június 02. csütörtök, 09:40  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Összebeszélünk – I. Ifjúságügyi Kongresszus
Az Összebeszélünk – I. Ifjúságügyi Kongresszus a fiatalokkal foglalkozó diszciplínák és szakmák közötti diskurzus erősítését és az ifjúságügy integratív megközelítésének elősegítését kívánja szolgálni. Teret kíván adni az ifjúságügy: az ifjúságszociológia, pedagógia-kultúraközvetítés, ifjúsági szociális munka, ifjúságpolitika legújabb innovációinak bemutatására. Emellett hozzáférési lehetőséget kíván biztosítani a szakpolitikák célkitűzései, a tudományos nóvumok és a szakmai gyakorlat megismerésére, szembesítésére.
Bővebben...