FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Tevékenységorientált környezeti nevelés a legkisebbeknek

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Megjelentek június 5-én az aktualizált nyílt pályázatok óvodák számára "Zöld Óvoda" és "Örökös Zöld Óvoda" cím elnyerésére. Cél, hogy az óvodás korosztály élményekre és tapasztalatra épülő környezeti nevelésben részesüljön. A pályázati felhívás letölthető a Zöld Óvoda oldaláról; a benyújtás folyamatos, az aktuális értékelési határnap 2015. szeptember 5-e.

A Földművelésügyi Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Magyar Mezőgazdasági Múzeum 2015. június 5-én megjelentette aktualizált nyílt pályázatát óvodák számára „Zöld Óvoda” és „Örökös Zöld Óvoda” cím elnyerésére.

Az óvodai környezeti nevelés feladatai az európai normáknak, ezen belül a hazai jellegzetességeknek megfelelő környezettudatos magatartásminták, értékek és életviteli szokások átadása, átvétele – írják a pályázatban. A fenntarthatóságra nevelés gyakorlati megvalósítása érdekében kifejtett magyar óvodai nevelési tevékenységek legjobb példáinak elterjesztése fontos feladat határainkon innen és határainkon túl is. Mindennek hatékony, rendszerbe szerveződött eszköze a „Zöld Óvoda” minősítési rendszer.

A még „Zöld Óvoda” címmel nem rendelkező óvodák számára ingyenes pályázatírási segítséget nyújtanak a regionális Zöld Óvoda Forrásközpontok a Svájci–Magyar Együttműködési Program támogatásával, az SH/4/5 projekt keretén belül.

A pályázati felhívás letölthető a zoldovoda.hu oldalról; a benyújtás folyamatos, az aktuális értékelési határnap 2015. szeptember 5-e.

(www.edupress.hu)

Módosítás dátuma: 2015. június 13. szombat, 17:41  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés