FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Megkezdődött a regisztráció a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács új civil tagjainak választási eljárási folyamatában

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

2014. november 21-én a Parlamentben az országos hatókörű civil szervezetek képviselői 2-2 delegáltat választanak az NFFT tagjai közé az

  • Oktatási és kulturális
  • Réteg és korosztályi
  • Szociális és egészségügyi

civil szervezetek  megjelent és előzetesen érvényesen regisztrált képviselői közül.

 

A Tanács tagjait a fenntartható fejlődés előmozdításában érdekelt szervezetek delegálják. A Tanácsba a parlamenti pártok képviselő csoportjai, a Kormány, a Magyar Tudományos Akadémia, a gazdasági kamarák, az egyházak, a szakszervezetek, a munkaadói szervezetek, az önkormányzati szövetségek, a Magyar Rektori Konferencia, a nemzeti és etnikai kisebbségi szervezetek, valamint országos hatókörű civil szervezetek delegálhatnak tagokat.

Az 57/2008. (V. 22.) OGY határozat rögzíti, hogy a szociális ügyekkel, illetve egészségüggyel foglalkozó civil szervezetek 2 főt, a környezet- és természetvédő civil szervezetek 2 főt, a réteg- és korosztályi civil szervezetek 2 főt és az oktatási és kulturális civil szervezetek ugyancsak 2 főt delegálhatnak a Tanácsba. A civil szervezetek esetében az adott tevékenységi körben működő országos hatáskörű szervezetek a maguk által elhatározott módon választják meg delegáltjaikat.

Az NFFT tagjaként a civil szervezetek delegáltjai aktívan és érdemben alakíthatják a Tanács működését, befolyásolhatják a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia végrehajtását. A kormányzati stratégiák és programok fenntarthatósági szempontú elemzésében vehetnek részt. Javaslatokkal élhetnek a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos területeken. Részt vehetnek a fenntarthatóság értékeinek nemzeti szintű képviseletében.

Tekintettel arra, hogy az OGY határozatban nevesített kategóriákhoz tartozó civil szervezeteknek – kivéve a természet- és környezetvédő szervezeteket – nincs delegálási célra létrehozott országos fórumuk, az NFFT Titkársága segíti a választás folyamatát.

Regisztrálni a csatolt adatlap visszaküldésével lehet.

Az adatlap letölthető az NFFT honlapjáról is.

http://nfft.hu/megkezdodott-az-nfft-civil-tagjainak-valasztasi-folyamata/

 

A hiánytalanul kitöltött adatlapot kérjük az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre visszaküldeni!

Határidő:2014. november 7. péntek, 12:00 óra

 

2014. november 13-áig az adatlapon megadott e-mail címre visszajelzést küldünk a tennivalókról!

 

 

A választás pontos programja 2014. október 21-től lesz elérhető a honlapon.

 

Kérjük, juttassák el a hírt más civil szervezeteknek is!
Módosítás dátuma: 2014. október 14. kedd, 19:33  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés