FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Harmadik alkalommal rendeztek Kárpát-medencei tündérkert találkozót

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Viszák és Nova után idén Oszkón találkoztak a tündérkert program iránt érdeklődők, valamint az őshonos gyümölcsfák megmentésének aktivistái. A rendezvényre olyan hazai és külföldi településekről érkeztek delegációk, ahol csatlakoztak a mozgalomhoz. A találkozón V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár köszöntötte a jelenlévőket.

Mostanra szerte az országban és a Kárpát-medencében tudják, hogy a citromalma, a selyemalma, a darualma, a batul vagy a pónyik nem mesebeli gyümölcsök, hanem régi magyar tájfajták. Ma már láthatjuk, mivé nőtte ki magát az őshonos gyümölcsfajták szaporítását megkönnyítő kormányrendelet – emelte ki az államtitkár.

Forrás: VM Sajtóiroda

A tündérkert mozgalom támogatja a biológiai sokféleség fennmaradását, a hazai klímához alkalmazkodott, vegyszerek nélkül is ellenálló fajták elterjesztésével életre kelti régi gazdálkodási, kertészeti hagyományainkat, illetve sok száz változatos őshonos fajtát ajánl a figyelmünkbe.

V. Németh Zsolt kiemelte továbbá tradíciónk megmentését a régi receptek, szokások megőrzése útján, a helyi közösségekre gyakorolt jótékony hatását, nem utolsósorban az utókornak hagyott felbecsülhetetlen értéket, a tudást.

Forrás: VM Sajtóiroda

Az államtitkár méltatta az az örökségvédő erdész-gyümölcstermesztő Kovács Gyula, a közösségkovács színész Szarvas József és Ambrus Lajos munkáját is, valamint köszönetet mondott mindenkinek, aki az elmúlt évek során részt vett a tündérkert mozgalomban akárcsak egy gondolattal is.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Megalakult a Zala Megyei Ifjúsági Kerekasztal

Alakuló ülést tartott a Zala Megyei Ifjúsági Kerekasztal kedden a megyeszékhelyen. A szervezet több olyan egyesületet tömörít magába, amelyek a megye ifjúságának érdekeit képviselik. A rendezvényen bemutatták a zalaegerszegi szervezetek eredményeit is. A megyei ifjúsági kerekasztal első ülésén Zalaegerszeg alpolgármestere ismertette a résztvevőkkel a város ifjúságpolitikáját. Balaicz Zoltán elmondta: a megyeszékhelyen kiemelt figyelmet fordítanak az érintett korosztályra. Az idei évben ez a támogatásokban is megmutatkozik majd.

Bővebben...