FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Vegyes rövid hírek

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 


Apple étvágy: e-könyv áruház a következő falat?

Terjed a híresztelés: megveszi az Apple a még egyedül állva maradt amerikai könyvesbolt hálózatot, a Barnes & Noble-t.
Várhatóan tovább táplálja majd a találgatásokat, hogy az egyébként mindenben oly sikeres Apple a könyves üzletágban még korántsem hozta a szokásszerű eredményességet. Beletanult a világ, hogy az Apple áttörést hoz azokba az ágazatokba, ahová befektet: elég csak a zene és a játékforgalmazás átalakítására gondolni. A könyv azonban nem megy ilyen simán, adódnak problémák. A kiadók elsősorban az Apple könyváruház magas jutaléka miatt tiltakoznak, néhányan már eljutottak oda, hogy visszavonták a könyveiket. Ugyancsak kínkeserves, hogy az Apple megvonja a kiadóktól azt a lehetőséget, hogy adataikat megadják a saját kiadványaikban. Az Apple logikája szerint így kerülhető el, hogy a fogyasztók közvetlenül a kiadótól vásároljanak a későbbiekben, felhasználva az Apple iBookstore értékes felületeit.
A szakma szerint ez a fúzió csak híresztelés, semmi alapja nincs. A portálok hozzászólói viszont nagy részben arról írnak, helyes lenne egy ilyen együttműködés, a vásárlók csak nyernének az egyesüléssel.

Forrás: Prím


 Az e-könyvek miatt megy csődbe egy óriási könyvkereskedő cég

Mivel a tulajdonosoknak nem sikerült befektetőket találni, ezért kénytelenek voltak bejelenteni, hogy megszűnik az Egyesült Államok második legnagyobb könyvkereskedő cége, a Borders.
A döntés következtében várhatóan 10 700 ember veszíti el a munkahelyét. A tulajdonosok az utolsó pillanatig próbáltak befektetőket keresni és ezért tudták elkerülni, hogy a cég már februárban csődbe menjen. Akkor még haladékot kapott a Borders. Eldőlt, hogy péntektől kiárusítás kezdődik a vállalat 399 boltjában, ezután a társaságot szeptember végére teljesen felszámolják.
A csőd hátterében az elemzők szerint két dolog áll. Az egyik, hogy a gazdasági válság óta az emberek nem vásároltak könyveket, vagy ha mégis, akkor azokat inkább online rendelték meg, például az Amazon rendszerében. A másik pedig az elektronikus könyvek térhódítása. Napjainkban az USA-ban már 100 dollár alatt is kaphatók e-könyvolvasók és sokan használják az iPad készüléküket is ilyen célokra. Az e-könyveken elérhető haszon pedig a töredéke a nyomtatott változatnak.
Forrás: SG,


 

Információforrások


Ingyenes e-book konvertáló

A program teljesen ingyenes, segítségével a legtöbb, népszerű e-book olvasóhoz konvertálhatunk könyveket. Egyszerűen használható, letöltéséhez nincs szükség regisztrációra.
Forrás: Hamster Free Ebook Converter,


Hogyan válasszunk a nagy adatbázisok között?

A JISC (Joint Information Systems Committee) feladata, hogy támogassa a brit felsőoktatás digitális fejlődését és segítsen fenntartani az ország elsőbbségét az oktatásban. Felsőoktatási adatbázis-értékelő szolgáltatása (Academic Database Assessment Tool -- ADAT) számba veszi a felsőoktatási rendszerben fellelhető adatbázisokat és kategóriánként feltérképezi jellemzőiket, mely által hasznos információkat szolgáltatás a felsőoktatási döntéshozók számára. (MG)
Forrás: JISC,

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 04. csütörtök, 22:07  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés