FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Középkori templomaink

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Bélapátfala, ciszterci apátság bélletes kapuja. Fotó: Róka József

Ezen a kapun belépve csodálatos élményben lehet részed: hazánk talán legismertebb román kori templombelsőjét láthatod a misztikus félhomályban. Egy pillanatra megállsz, visszarepülsz az időben az Árpádok korába és valami megmagyarázhatatlan érzés fog el. Csodálat, hit, nyugalom, béke…

Magyarország középkori templomai azonban nem csak Bélapátfalvából, Jákból, Zsámbékból állnak, számtalan helyen találunk szinte eredeti szépségében tündöklő templomot, vagy csak feltárt falrészletet, a vakolat alól kibukkanó freskót… Sokszor pedig csak romok formájában élte túl az évszázadok viharait vagy csak alapfalai maradtak fenn a mának.

Bélapátfala, ciszterci apátság bélletes kapuja. Fotó: Róka József


E honlap segítségével remélhetőleg Te is kedvet kapsz majd középkori templomaink, templomromjaink felkeresésére és ehhez igyekszünk is minden segítséget megadni: a térképeken kívül leírás is segíti eljutni célodhoz, ha pedig kulcs őrzi a templombelsőt, azt is megtudhatod, hol találod.

Nincs más dolgod, csak válassz ki egy megyét, egy települést, vagy böngéssz a Térkép oldalon található objektumok között, gyönyörködj a képekben, tervezd meg utadat, hogy aztán élőben is gyönyörködhess Magyarország román és gótikus templomaiban, templomromjaiban!

Somogy megye Baranya megye Tolna megye Zala megye Vas megye Veszprém megye Győr-Moson-Sopron megye Heves megye Csongrád megye Békés megye Bács-Kiskun megye Borsod-Abaúj-Zemplén megye Komárom-Esztergom megye Nógrád megye Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Hajdú-Bihar megye Fejér megye Jász-Nagykun-Szolnok megye Budapest Pest megye

Counties of Hungary 2006.png

Jó nézelődést, jó utazást!
A Szerkesztők
Módosítás dátuma: 2016. július 04. hétfő, 20:47  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés