FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Az Istenszéke Természetvédelmi Terület honlapja

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Ha a Maros-völgyén haladunk felfele Szászrégentől Déda község irányába, akkor egy látványos, trapéz formájú, sziklákkal szegélyzett alakzatot pillantunk meg az országút, majd a környező dombok fölött. Ez Istenszéke, a Felső-Maros áttörés közelében kimagasló leglátványosabb és legkedveltebb turisztikai célpont.

http://www.istenszeke.ro/index.php/hu/

Istenszéke Maros megyében, Déda-Bisztra község közelében fekszik 1380 m tengerszínt feletti magasságban és a vulkanikus eredetű Kelemen-havasok része.

Istenszéke Természetvédelmi Terület része a ROSCI0019 Kelemen - Görgényi Natura 2000-es környezetvédelmi területnek és az 5/2000-es számú törvény alapján hozták létre mint Közösségi Érdekeltségű Terület.

Létrehozásának célja az itt élő növény és állatvilág, valamint ezek élőhelyeinek a védelme, ami maga után vonja a táj jelenlegi állapotának megőrzését, a természeti értékek mindenfajta ipari kitermelésének megszüntetését (ami ellentétben áll a növény- és állatvilág védelmével), valamint tudományos kutatási és természetvédelmi nevelési tevékenységek szervezését.

Ez a honlap az Istenszékét természetvédelmi területként népszerűsíti és információkat nyújt azon látogatási szabályokról melyek betartása mindannyiunkat biztosít arról, hogy az elkövetkezendő nemzedékek is csodálhassák a természet itt fellelhető szépségeit.

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Európai Ifjúsági Fórum Közgyűlése

Az Európai Ifjúsági Fórum 2016. november 17-19. között tartotta Várnában a kétévenkénti Közgyűlését. Az esemény során számos programelem segítette a résztvevőket abban, hogy nagyobb betekintést nyerjenek az európai szintű érdekképviseletbe és a különböző ifjúságot érintő kérdések európai helyzetébe. Többek között volt szó a következő EU Ifjúsági Stratégiáról, a YouthUp projektről, a soron következő YoFestről, illetve a Strukturált Párbeszéd folyamatának értékeléséről. Az eseményen a Fórum közel 100 tagszervezetén kívül, tagjelöltek és vendégek vettek részt.

Bővebben...