FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Az Istenszéke Természetvédelmi Terület honlapja

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Ha a Maros-völgyén haladunk felfele Szászrégentől Déda község irányába, akkor egy látványos, trapéz formájú, sziklákkal szegélyzett alakzatot pillantunk meg az országút, majd a környező dombok fölött. Ez Istenszéke, a Felső-Maros áttörés közelében kimagasló leglátványosabb és legkedveltebb turisztikai célpont.

http://www.istenszeke.ro/index.php/hu/

Istenszéke Maros megyében, Déda-Bisztra község közelében fekszik 1380 m tengerszínt feletti magasságban és a vulkanikus eredetű Kelemen-havasok része.

Istenszéke Természetvédelmi Terület része a ROSCI0019 Kelemen - Görgényi Natura 2000-es környezetvédelmi területnek és az 5/2000-es számú törvény alapján hozták létre mint Közösségi Érdekeltségű Terület.

Létrehozásának célja az itt élő növény és állatvilág, valamint ezek élőhelyeinek a védelme, ami maga után vonja a táj jelenlegi állapotának megőrzését, a természeti értékek mindenfajta ipari kitermelésének megszüntetését (ami ellentétben áll a növény- és állatvilág védelmével), valamint tudományos kutatási és természetvédelmi nevelési tevékenységek szervezését.

Ez a honlap az Istenszékét természetvédelmi területként népszerűsíti és információkat nyújt azon látogatási szabályokról melyek betartása mindannyiunkat biztosít arról, hogy az elkövetkezendő nemzedékek is csodálhassák a természet itt fellelhető szépségeit.

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

A Gyermek és Ifjúsági Alapprogram és a Regionális Ifjúsági Irodák működéséről

Véleményezésen a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram és a Regionális Ifjúsági Irodák működéséről szóló 2/1999. (IX. 24.) ISM rendelet módosításáról szóló Nemzeti Erőforrás Minisztériumi rendelet tervezete. A tervezet többek között tartalmazza a pályázatokról való döntéseknek a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram Tanácsa hatáskörébe utalását és az egyedi támogatások kérdéseit is.
Véleményezési határidő: 2011. április 21.

A tervezet a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram és a Regionális Ifjúsági Irodák működéséről szóló 2/1999. (IX. 24.) ISM rendelet kis terjedelmű, a gyakorlati tapasztalatok miatt időszerűvé váló módosítását tartalmazza. A módosítás főbb irányai a tervezet szerint az alábbiak:

1. A Gyermek és Ifjúsági Alapprogram Tanácsára és a Regionális Ifjúsági Tanács tagjaira vonatkozó módosítás.

2. A pályázatokról való döntéseknek a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram Tanácsa hatáskörébe utalása.

3. Az egyedi támogatási igényekre épülő rendszer megszüntetése.

4. A Wekerle Sándor Alapkezelő kijelölése pályázatokat kezelő szervként.

Az anyag letölthető a www.kormany.hu honlapról.

Előterjesztés állapota: egyeztetés alatt

Véleményezési határidő: 2011. április 21.

Véleményezésre szolgáló e-mail-cím: kristof.teglasy@nefmi.gov.hu

OrientPess Hírügynökség