FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

20.000 nagyfelbontású térképet tett közkinccsé a New York-i könyvtár

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
A New York-i Közkönyvtár weboldaláról mostantól óriási mennyiségű térképet lehet ingyen letölteni - többek között az Osztrák-Magyar Monarchiát ábrázoló térképeket is.

A térképek a New York-i könyvtár digitális gyűjtemény oldalán találhatók, mely ide kattintva érhető el, és ahol különböző szűrőket beállítva böngészhetünk közöttük. Mi találtunk például az Osztrák-Magyar Monarchiát ábrázoló térképeket is – a könyvtár közleményében kiemeli, hogy a Monarchiáról több mint 700 tipográfiai térkép szerepel az adatbázisban.

A térképeket hosszú évek alatt szkennelték be, most pedig nagy felbontásban töltötték fel az oldalra, ahonnan bárki bármennyit díjmentesen letölthet.

Forrás: http://www.turizmusonline.hu/cikk/20_000_nagyfelbontasu_terkepet_tett_kozkinccse_a_new_york_i_konyvtar

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Új Nemzedék Kontaktpontok

Mik azok a Kontaktpontok?

A Kontaktpont irodák az Új Nemzedék Plusz projekt intézményfejlesztési részeként létrejött ifjúsági információs és tanácsadó irodák.

Az oktatási intézményekkel és ifjúsági civil szervezetekkel szorosan együttműködő Kontaktpont hálózat a megyeszékhelyeken, országszerte húsz irodában várja a fiatalokat elsősorban a tanuláshoz, a munka világához és szabadidős tevékenységekhez kapcsolódó széleskörű szolgáltatáscsomaggal.

A Kontaktpontok többek között egyéni és csoportos pályaválasztási, életvezetési, elhelyezkedési tanácsadást, közösségi teret biztosítanak a tartalmas időtöltéshez, különböző szakmai és szabadidős programokat szerveznek, valamint felkereső ifjúságsegítő munka révén a problémák hétköznapi helyszíneire is ellátogatnak. A projekt, s így az irodák fő irodák fő célja az iskolán belül és azokon kívül életpálya-építési szolgáltatások biztosítása.

Bővebben...