FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Nem mindennapi húzás: ingyen és legálisan juthat hozzá a Getty Images csodálatos képeihez

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Köztudott, hogy a Getty Images a világ egy olyan vezető szolgáltatója, amelyik csodálatos fényképeket kínál. Viszont az is köztudott, hogy ezekért a képekért, ha használni akarjuk őket, fizetni kell. Most viszont valami megváltozott.


Sajnos a Getty Images képeit nem használhatjuk kedvünk szerint, azaz ingyenesen, vagy ha valaki ezt mégis megteszi, könnyen fizetési felszólítást találhat (elektronikus) postaládájában.

Most viszont egy meglepő, ám mindenképpen kellemes lépésre szánta el magát az ügynökség: az új Embed Tool nevű eszköz lehetővé teszi, hogy a fantasztikus képek egy nagy részét bárki ingyen beágyazza weboldalára, blogjába, feltéve persze, hogy mindezt nem kereskedelmi céllal teszi.

Ehhez nem kell mást tenni, mint az Embed Images oldalon a Search images available to embed feliratra kattintva megkeresni a felhasználni kívánt képet, majd alul a jobb szélső beágyazás (Embed this image) ikonra kattintani, és máris megjelenik a kép beágyazható HTML kódja, amelyet egyszerűen be kell illeszteni a blog vagy weboldal forráskódjába.

Forrás: : http://hvg.hu/tudomany/20140306_Nem_mindennapi_huzas_ingyen_es_legalisan

Felvetődik persze a kérdés, hogy mi ebben az üzlet a Gettynek? Talán az, hogy így a neve még szélesebb körben ismertté válik, és olyan felhasználókat tud majd a legalitás felé terelni, akik eddig illegálisan gyűjtöttek, használtak képeket. Ráadásul mindezzel a Getty valóban szebbé is teheti az internetet.

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés