FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Közösségi Szolgálat Portál

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

Evopro sajtótájékoztatóElkészült a Közösségi Szolgálat Portál (www.kozossegi.ofi.hu). A Portál létrehozásának célja, hogy az ötven óra közösségi szolgálat teljesítéséhez hatékony és naprakész információkat kaphassanak az iskolák. A Portál lehetőséget kínál a módszertani útmutatók és dokumentumok letöltésére, a közösségi szolgálatok szervezésében résztevő intézmények egymás közötti kapcsolatteremtésére, a jó gyakorlatok bemutatására, a párbeszédre.

Dr. Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár, Dr. Kaposi József az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) főigazgatója, valamint Bodnár Balázs az evopro Informatikai és Automatizálási Kft. ügyvezető igazgatója közös sajtótájékoztató keretében mutatta be az új Portált. Mindhárman az új szolgáltatás megvalósításának fontosságát hangsúlyozták.

A Portál lehetőséget teremt a közösségi szolgálat megszervezéséhez szükséges napi szintű és konkrét információinak gyors és célirányos átadására és megosztására. A Portál indulásához az Emberi Erőforrások Minisztériuma Oktatásért Felelős Államtitkársága és az OFI kidolgozott egy részletes módszertani segédletet, amelyben megtalálhatók a közösségi szolgálat megszervezését, irányítását, lebonyolítását és dokumentálását segítő javaslatok.

Az evopro Informatikai és Automatizálási Kft. munkatársai egy magyar tulajdonú nemzetközi cégcsoport társadalmi felelősségvállalási stratégiájának megvalósítása keretében díjmentesen alakították ki az igényeknek megfelelő internetes környezetet és tették lehetővé, hogy az iskolák - amelyeknek még nincs saját tapasztalatuk - hatékonyan szervezhessék meg a közösségi szolgálatot.

Forrás: http://www.ofi.hu/hirek-aktualitasok/kozossegi-szolgalat
Módosítás dátuma: 2014. február 26. szerda, 09:11  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

A KIM gyermekbarát törvénycsomagot nyújtott be az Országgyűlésnek

Gyermekbarát törvénycsomagot nyújtott be a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) kedden az Országgyűlésnek - jelentette be a tárca társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára a Parlamentben tartott sajtótájékoztatóján, a gyermekbántalmazás elleni világnapon.

Balatoni Monika elmondta, míg a 2012 májusában benyújtott első törvénycsomag garanciális szabályokat tartalmazott a kiskorúak érdekeinek érvényesítésére, addig a mostani javaslat sokkal szigorúbb szabályokat tartalmaz a gyermekek védelmére.

Bővebben...