FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Gyerekirodalmi adatbázis

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A Könyvtári Intézet munkatársai által készített válogatás a magyar nyelven megjelent gyermekirodalom legjavát tartalmazza rövid annotációk kíséretében, ezáltal hasznos kalauza lehet könyvtárosoknak, szülőknek, óvónőknek, tanítóknak és a gyermekolvasóknak a gyermek- és ifjúsági könyvek "útvesztőjében".

http://ki.oszk.hu/gyerekirodalom/index.php

Az adatbázisban szereplő műveket korcsoportok szerint, valamint "műfaj" szerint is besoroltuk, de úgy is csoportosítottuk, hogy inkább fiúknak vagy lányoknak, netán mindkét nemnek egyaránt ajánlható az adott olvasmány. (Az adatbázisban használt tartalmi/műfaji kategóriák listáját úgy kapja meg a használó, ha a keresőablakba beírja az általa keresett kifejezés kezdőbetűjét, így láthatja, milyen fogalmakra kereshet!) Ennek megfelelően, a használó által meghatározott szempontot, szempontokat megadva lehet böngészni az adatbázisban, de lehet úgy is keresni, ha valaki egy adott szerző műveiről vagy konkrét művéről szeretne tájékozódni. A különféle keresési szempontok alapján kapott "találatokról" a Nyomtatási nézet segítségével listák készíthetők. Ezen kívül lehetőség van az ajánlott és elolvasott könyveket 1-től 5-ig terjedő skálán osztályozni és így véleményt nyilvánítani, ezáltal felkelteni mások érdeklődését a könyvek iránt!

A gyermekirodalmi adatbázisban szereplő könyvek között vannak régebbi és újabb kiadásúak, tehát nem biztos, hogy a könyvesboltokban mind megvásárolhatók, de a gyerekkönyvtárakban bizonyosan megtalálhatók. Kérjük, keressék fel a könyvtárakat! Jó olvasást kívánunk! Az adatbázis használóinak véleményét, javaslatait, észrevételeit a megadott e-mail címen ( Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ) várják a közreadók, szerkesztők és összeállítók.

Reméljük, az összeállítás örömére szolgál mindazoknak, akiknek készült: gyerekeknek, szülőknek, pedagógusoknak könyvtárosoknak egyaránt!

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés