FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

3,5 millió forintos hegesztőberendezést kapott a Miskolci Egyetem

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A Miskolci Egyetem, valamint Gépészmérnöki és Informatikai Kara kiterjedt ipari kapcsolatrendszerének eredményeként a hegesztő- és vágóberendezéseket, valamint ipari robotokat fejlesztő Daihen Varstroj vállalat egy, napjaink csúcstechnológiáját képviselő hegesztőberendezést adományozott a Miskolci Egyetemnek. A nettó 3,5 millió forint értékű, korszerű, védőgázas fogyóelektródás ívhegesztő gépet az Anyagszerkezettani és Anyagtechnológiai Intézet Hegesztéstechnológiai Laboratóriumába telepítették. A berendezés ünnepélyes átadására február 18-án, a Szlovéniában található lendvai gyáregység és a Miskolci Egyetem vezetőinek részvételével került sor.

A Daihen Varstroj a japán Daihen csoporthoz tartozik, amely csaknem 100 éve folytat fejlesztési tevékenységet a hegesztés területén. Az 50 éves tradíciókkal rendelkező, hegesztőberendezéseket gyártó szlovén Varstroj vállalat 2014-ben egyesült a Daihennel, és Daihen Varstroj néven egy modern, európai központot hoztak létre Lendván. Az egyesülés alkalmával a Daihen Varstroj intenzív kampányt indított el a környező országokban, amelynek köszönhetően 250 ezer euró összértékben hegesztőberendezéseket ajándékoztak osztrák, szlovén, horvát, magyar, szerb és bosnyák felsőoktatási intézményeknek, valamint szakközépiskoláknak. Magyarországról a Miskolci Egyetem az egyedüli felsőoktatási intézmény, amelyet ilyen modern, nettó 3,5 millió forint értékű hegesztőberendezéssel ajándékoztak meg.

A Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karán több mint 50 évvel ezelőtt – az országban először – indult el hegesztőszakmérnök képzés, amelynek köszönhetően napjainkban a posztgraduális képzésben részt vevő hallgatók az Európai Hegesztési Szövetség (EWF) és a Nemzetközi Hegesztési Intézet (IIW) által elfogadott európai (EWE) és világszintű (IWE) okleveleket vehetnek át. A Welbee családhoz tartozó, folyamatfelügyelő rendszerrel ellátott, impulzus üzemmódra alkalmas, védőgázas fogyóelektródás ívhegesztő berendezés jelentősen hozzájárul a hegesztőszakmérnök, valamint az MSc- és a BSc-képzésben részt vevő hallgatók gyakorlatorientált képzéséhez, illetve az Anyagszerkezettani és Anyagtechnológiai Intézetben a hegesztés területén folyó intenzív kutatómunkához.

(www.edupress.hu)

Módosítás dátuma: 2015. február 18. szerda, 19:02  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

A szakszervezetek is véleményezhetik az Új Nemzedék vitairatot

A napokban bemutatandó Új Nemzedék vitairattal kapcsolatos programok során kikérik a szakszervezetek és az ifjúsági szervezetek véleményét - mondta el Mihalovics Péter, az Új Nemzedék Jövőjéért felelős miniszteri biztos Az európai fiatalok világa a 21. század elején című könyv bemutatóján, május 13-án. "A kiadványból nemcsak a magyarországi fiatalok helyzetéről kaphatunk képet, hanem lehetővé válik az európai viszonylatú összehasonlítás" - mondta a miniszteri biztos az Ifjúsági korszakváltás sorozat új kötetéről.

Bővebben...