FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Magyarországról szolgálja ki a fél világot a Huawei

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

 

A hálózati berendezéseket gyártó Huawei Technologies döntött arról, hogy Magyarországon építi ki európai gyártási és ellátóközpontját – jelentették be. Gavin Dai, a kínai óriáscég hazai leányvállalatának ügyvezetője elmondta, hogy a Huawei második legnagyobb globális központja jön létre hazánkban.

A vállalat 2009 májusában indította be a tesztüzemet Magyarországon az Elcoteq pécsi és a Foxconn komáromi gyáregységének bevonásával. A Huawei Technologies Hungary Kft. akkori – időközben ügyvezető igazgatóhelyettessé kinevezett – kereskedelmi igazgatója, Takács Zoltán egy évvel ezelőtt még azt jósolta, hogy a tesztek sikerétől függően 2010 szeptemberében döntenek majd a központ véglegesítéséről és a tömegtermelés elindításáról, erre azonban csak most került sor.

A magyarországi támogató központ nem csupán a távközlési berendezések gyártásáért, de a logisztikáért is felel: már jelenleg is innen szolgálják ki az európai, észak-afrikai és közel-keleti igényeket, de a jövőben már az egykori Szovjetunió utódállamait és Észak-Amerika piacait is. Tavaly a centrum 600 millió dollár értékben exportált termékeket, idén a forgalom várhatóan megduplázódik. A fejlesztésnek köszönhetően a gyártásban és a beszállítói láncban közvetetten foglalkoztatott dolgozók száma jelentősen növekszik majd.

Gavin Dai elmondta, hogy a Huawei hazánk ideális elhelyezkedése, a magasan képzett munkaerő és a fejlett infrastruktúra miatt választotta Magyarországot. Ezért a 20 hónapos tesztidőszak után a Huawei Ellátóközpont hivatalosan is megkezdte a tömegtermelést – tette hozzá.

A Huawei számos magyarországi távközlési szolgáltató beszállítója. A Vodafone márciusban jelentette be, hogy mobilhálózatának százmillió eurós nagyságrendű korszerűsítését a kínai cég eszközeire építve hajtja végre.

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés