FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Elkészült végre a HDMI 2.0

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Egy kábelen át akár két videót is lehet szimultán továbbítani a szabvánnyal.

A HDMI Forum az IFA-kiállításon régóta várt bejelentést tett meg, ugyanis a csoport szakembereinek az eredeti tervhez képest jó egy éves csúszással sikerült véglegesíteniük a HDMI 2.0 csatolófelületet. A jelenleg elterjedt HDMI 1.4-hez képest ez 10 helyett már 18 Gbps adatátviteli sávszélességgel rendelkezik, így képes 4K-s felbontású videókat 60 képkocka/másodperces sebességgel továbbítani. Elődje 3840×2160 pixel mellett 30, míg 4096×2160 képpont esetén 24 képkockát tudott másodpercenként átpréselni a zsinegen.


A HDMI 2.0 megemelt sávszélességének köszönhetően képessé vált egyetlen kábelen keresztül akár két különálló videojelet is kiküldeni a kijelzőre, a szabvány egyszerre maximum 32 hangsávot kezel.


Az új csatlakozó az USB-hez hasonlóan visszafelé kompatibilis az elődeivel, továbbá a mérnökök nem feledkeztek meg a korábban – az 1.3b szabványban – bevezetett dynamic auto lip-sync technológiáról sem. Ez lehetővé teszi, hogy a lejátszó eszköz automatikusan korrigálja az elcsúszott hangsávot.

Forrás: Wiezner István,

http://pcworld.hu/haztartas/elkeszult-vegre-a-hdmi-20.html

Módosítás dátuma: 2013. szeptember 05. csütörtök, 08:32  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Ifjúsági napot tartottak az Országházban

Parlamenti sétán, szavazós interaktív játékban és strukturált párbeszédben is részt vehettek a középiskolás csoportok szerdán az Országházban rendezett parlamenti ifjúsági napon Budapesten.
Az európai ifjúsági hét (május 15–21.) keretében rendezett eseményt az Országgyűlés Társadalmi Kapcsolatok Hivatala és a Foglalkoztatási Hivatal – Mobilitás Országos Ijfúsági Szolgálat közösen rendezte. A parlamenti nap célja, hogy a fiatalok bepillantást nyerhessenek az Országgyűlés működésébe, és megismerhessék a törvényhozás színterét. A diákok a rendezvényen egyebek mellett próbára tehették az Európai Unióról szóló ismereteiket, valamint találkozhattak és beszélhettek hazai és EU-s parlamenti képviselőkkel.

Bővebben...