FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Merevlemezhiányt okoz a thaiföldi árvíz

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

A Western Digital és a Toshiba is kénytelen volt leállítani a thaföldi merevlemezgyárait az áradások miatt, és ennek komoly hatása lesz az adattárolók piacára. Mindkét vállalatnak Bangkok közelében van gyára.

A Western Digital a világ legnagyobb merevlemezgyártója, és termékeinek 60 százalékát Thaiföldön gyártja le. A második negyedévben 53,8 millió merevlemezt (hdd-t) szállított le, amivel 32 százalékos volt a világpiaci részesedése. A Toshiba 17,8 millió merevlemezzel a negyedik a gyártók rangsorában, és kapacitásának a fele van az árvízsújtotta országban.

Merevlemezedési zavar

Annyira súlyos a helyzet, hogy a Western Digital idei thaiföldi exportja 40 százalékkal csökkenhet, és ennek hatása világszerte érezhető lesz. A vállalatnak 4-6 hónapra lesz szüksége a gyár helyreállításához, hogy az ismét teljes kapacitással működjön.

Kevésbé érintett a második helyezett Seagate, amely szintén gyárt alkatrészeket Thaiföldön. A dolgozók meg tudják közelíteni az üzemet, nincs közvetlen árvízveszély. Ugyanakkor a beszállítókkal már gond van, a Seagate is nehezebben jut hozzá a merevlemezek gyártásához szükséges alkatrészekhez.

Elemzők szerint az év hátralévő részében nőhet a merevlemezek ára, de egyelőre nem tettek közzé erre vonatkozó becsléseket.

Forrás: http://index.hu/tech/2011/10/19/merevlemezhianyt_okoz_a_thaifoldi_arviz/

Módosítás dátuma: 2011. október 19. szerda, 22:19  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

A KIM-hez kerül a Mobilitás Ifjúsági Szolgálat tevékenységeinek egy része
TÁJÉKOZTATÁS
A 305/2012.(X.29.) Korm. rendelet értelmében 2012. november 1. napjával a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatalhoz kerülnek át a Nemzeti Család - és Szociálpolitikai Intézettõl az alábbi feladatok:
a) a magyarországi ifjúsági munka és szolgáltatások tudás - és kompetencia központjaként, regionális, országos eszközrendszerek mûködtetésével, fejlesztésével, feltárásával, elterjesztésével támogatja az ifjúsági szektor megfelelõ mûködését,
b) elõsegíti az állami - önkormányzati, civil és gazdasági szektorok közötti együttmûködést az ifjúságpolitika és az ifjúsági munka területén,
c) elõsegíti a társadalmi kohézió, illetve a versenyképes tudás alapú társadalom megteremtésének érdekében a fiatalok és közösségeik kompetenciáinak fejlesztését, szem elõtt tartva a partnerség, nyitottság, rugalmasság elveit és gyakorlatát.
Bővebben...