FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Így nézheti meg csak az olvasatlan leveleit mobilon

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Bolcsó Dániel
követés
2017.01.29. 08:44

A Gmail többek között éppen azért olyan népszerű, mert rugalmas: aki csak ír néha pár emailt, hozzá se kell, hogy nyúljon, aki viszont jobban belemászna, ezerféleképpen szabhatja az igényeihez.

Az egyik legalapvetőbb beállítási lehetőség, hogy megadhatjuk, hogyan működjön az Inbox vagy magyarra állítva a Beérkező levelek, vagyis részekre legyen-e bontva (Elsődleges, Közösségi, Promóciók, stb). Ha inkább maradnánk az ömlesztett változatnál, akkor is eldönthetjük, hogy minden beérkező levelet időrendben lássunk, vagy a rendszer inkább vegye előre azokat, amelyek még olvasatlanok. Ez akkor lehet praktikus, ha sok levelet kapunk, és rögtön szeretnénk látni, mivel van még teendő. Ez a beállítás viszont valamilyen rejtélyes okból a Gmail androidos mobilappjaiból hiányzik.

GettyImages-143326131
Fotó: Bloomberg

Ha mégis szeretné gyorsan megnézni csak az olvasatlan leveleit az appban is, azért viszonylag egyszerűen megoldható ez is:

  • Nyissa meg az appot.
  • Bökjön a keresőikonra a jobb felső sarokban.
  • Írja be ezt, természetesen idézőjelek nélkül: "is:unread is:inbox".
gmail unread

A szöveg többféle változatban is működik, az "is:" helyett használhatja az "in:" vagy a "label:" szavakat is, sőt ezeket variálni is lehet, ebben az esetben teljesen mindegy. Innentől pedig lehet variálni is a dolgot, ha például csak az egy-egy címke alatti olvasatlan levelek érdeklik, az "is:inbox" helyett használja a "label:címkeneve" képletet. Ha meg mégis a részekre osztott inboxot használja, és csak a Promóciókban keresne, azt írja az "is:inbox" helyett, hogy "category:promotions".

Ha gyakran használja ezt a funkciót, akkor már nem is nagyon kell bepötyögni, a keresőmezőbe bökve a Gmail fel is fogja ajánlani.

Forrás: http://index.hu/tech/helpdeszka/2017/01/29/igy_nezheti_meg_csak_az_olvasatlan_leveleit_mobilon/
Módosítás dátuma: 2017. január 31. kedd, 23:01  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Egyoldalú sztereotípiák alakulnak ki a hallgatókról a sajtóban

Nem szabad a sajtóban országosan akár több ezer, hallgatói önkormányzatokban dolgozó diákot megsérteni, önbecsülésében megalázni, a közügyek gyakorlásába vetett hitében megingatni - fogalmazta meg az Eötvös Loránd Tudományegyetem bölcsészkarának dékánja október 10-én az intézmény honlapján a gólyatábori történések és a hallgatói mozgalom ügyében. Dezső Tamás szerint torz, méltatlan és egyoldalú "az egyetemistáról" a sajtóban kialakuló kép. Hangsúlyozta: az universitas a hallgatók és az oktatók közössége, szövetsége, ezért nemcsak a hallgatóknak kell bízniuk az egyetem vezetésében, hanem fordítva is, enélkül ugyanis nincs szövetség.

Bővebben...