FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Lehúzza a rolót az egyik leghíresebb internetes kalózcsapat

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Bejelentette a feloszlását az egyik leghíresebb internetes kalózcsapat, az EZTV. A csoport 2005 óta létezett, és azzal szerzett hírnevet magának, hogy az amerikai tévékben látható sorozatok epizódjait töltötte fel a netre, kifogástalan minőségben, megbízhatóan, közvetlenül az adásba kerülés után. Gyakorlatilag egy évtizede az összes fontosabb amerikai tévésorozatot az EZTV juttatott el a világ azon részéhez, aki hozzáfért az internethez, de az amerikai tévécsatornákhoz nem.

A csoport azután húzta le a rolót, hogy ismeretlenek átvették az irányítást a weboldaluk felett. Az incidens azzal kezdődött, hogy az olasz doménregisztrátor szervezet felfüggesztette az eztv.it címen futó, nagy sikerű oldalukat, mert hamis információt adtak meg a regisztrációkor. Ezt kihasználva egy EZCloud nevű cég elhappolta előlük a domént, majd az eztv.ch-t és .se-t is, ahová a kalózok visszavonultak. Hogy az egész céget csak azért alapították, hogy a névazonosságot kihasználva lecsaphassanak a doménre, akkor lett nyilvánvaló, amikor az eltérített oldalakon folytatták a torrentfájlok terjesztését, csak éppen a reklámokat cserélték le sajátra.

Az EZTV vezetőjét, NovaKinget annyira megrázta az eset, hogy bejelentette, a csoport feloszlik, és ezentúl nem foglalkozik tévésorozatok kalózverzióinak elkészítésével. A nagyobb nemzetközi torrentoldalak, mint a Pirate Bay vagy a Kickasstorrents az eltérített EZTV-oldalak bojkottjára szólítja fel a felhasználóit.

Forrás: http://index.hu/tech/2015/05/19/lehuzza_a_rolot_az_egyik_leghiresebb_internetes_kalozcsapat/

Módosítás dátuma: 2015. május 19. kedd, 19:48  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Regionális információs és tanácsadó nap ifjúsági célú pályázatokról
Az NCSSZI-Mobilitás Országos Ifjúsági Igazgatóság Nyugat-dunátúli Regionális Ifjúsági Szolgáltató Irodája 2012. április 19-én, Szombathelyen Regionális információs és tanácsadó napot szervez, ahol az ifjúsági célú, valamint ifjúsági célra is fordítható forrásokról kapnak tájékoztatást a résztvevők.

A rendezvény:

Időpontja:  2012. április 19. (csütörtök), 13,30 óra  
Helyszíne:  Polgármesteri Hivatal, Szombathely, Kossuth u. 1-3.

Bővebben...