FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Lehúzza a rolót az egyik leghíresebb internetes kalózcsapat

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Bejelentette a feloszlását az egyik leghíresebb internetes kalózcsapat, az EZTV. A csoport 2005 óta létezett, és azzal szerzett hírnevet magának, hogy az amerikai tévékben látható sorozatok epizódjait töltötte fel a netre, kifogástalan minőségben, megbízhatóan, közvetlenül az adásba kerülés után. Gyakorlatilag egy évtizede az összes fontosabb amerikai tévésorozatot az EZTV juttatott el a világ azon részéhez, aki hozzáfért az internethez, de az amerikai tévécsatornákhoz nem.

A csoport azután húzta le a rolót, hogy ismeretlenek átvették az irányítást a weboldaluk felett. Az incidens azzal kezdődött, hogy az olasz doménregisztrátor szervezet felfüggesztette az eztv.it címen futó, nagy sikerű oldalukat, mert hamis információt adtak meg a regisztrációkor. Ezt kihasználva egy EZCloud nevű cég elhappolta előlük a domént, majd az eztv.ch-t és .se-t is, ahová a kalózok visszavonultak. Hogy az egész céget csak azért alapították, hogy a névazonosságot kihasználva lecsaphassanak a doménre, akkor lett nyilvánvaló, amikor az eltérített oldalakon folytatták a torrentfájlok terjesztését, csak éppen a reklámokat cserélték le sajátra.

Az EZTV vezetőjét, NovaKinget annyira megrázta az eset, hogy bejelentette, a csoport feloszlik, és ezentúl nem foglalkozik tévésorozatok kalózverzióinak elkészítésével. A nagyobb nemzetközi torrentoldalak, mint a Pirate Bay vagy a Kickasstorrents az eltérített EZTV-oldalak bojkottjára szólítja fel a felhasználóit.

Forrás: http://index.hu/tech/2015/05/19/lehuzza_a_rolot_az_egyik_leghiresebb_internetes_kalozcsapat/

Módosítás dátuma: 2015. május 19. kedd, 19:48  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Projekttervezési tanfolyam ifjúságsegítőknek a Gyermek- és Ifjúsági Alapprogram támogatásával
Ez a tanfolyam azon ifjúságügyben érdekelteknek (ifjúságsegítő, civil önkéntes, ifjúságkutató, ifjúsági szakértő) szól, akik nem gyakorlott pályázatírók, de most saját maguk akarnak megtervezni egy projektet, megírni és beadni egy pályázatot. Aki tud interneten keresztül levelezni és weboldalakat böngészni, annak a tanfolyamon való részvétel nem jelent problémát, sőt a tanfolyam során elektronikus kapcsolatot tarthat a tanfolyam tanárával.
Bővebben...