FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Könnyen leleplezhetők a Tor felhasználói

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Rájött egy számítástechnika-professzor, hogyan lehet azonosítani a Tor felhasználóinak nagy részét. Sambuddho Chakravarty szerint az anonim felhasználók 81 százalékának a kiléte felfedhető. A hibás a Cisco routereiben működő Netflow technológia.

A Tor böngésző lényege, hogy a decentralizált felépítés segítségével teljesen névtelen és szinte visszanyomozhatatlan hozzáférést biztosít az internethez, amit a netcenzúrát gyakorló országok szabad információt kereső polgáraitól a sötét web drogkereskedőin át elég sokféle felhasználó ki is használ.

Már eddig is sok támadás érte a Tort, az ellenérdekelt felek folyamatosan próbálják megkerülni, és kihalászni mögüle a felhasználók identitását. Ami ezt némileg megkönnyíti, hogy a Tor csak egy összetevő abban a komplex hálózatban, amelyen keresztül a felhasználói elérik az internetet, és ő maga hiába anonim, minden egyes kapcsolódó alkalmazással vagy hardvereszközzel nő a hiba esélye. Chakravartynak most a Netflow hibáján keresztül sikerült kijátszania a rendszert, és megszerezni az anonimizált felhasználók eredeti ip-címét.

A sebezhetőséget bizonyára javítani fogják. Ami a történet igazi tanulsága, hogy a felhasználók úgy tekintenek a Torra, mint egy all-in-one megoldásra, amellyel egyszerre megoldható az egész biztonságkérdés. Holott a Tor messze nem sebezhetetlen, a valódi megoldás pedig a különböző védelmi módszerek egüttes használata.

Forrás: http://index.hu/tech/2014/11/19/konnyeden_felfedhetok_a_tor_felhasznaloi_egy_professzor_szerint/
Módosítás dátuma: 2014. november 19. szerda, 20:01  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

A Gyermek és Ifjúsági Alapprogram és a Regionális Ifjúsági Irodák működéséről

Véleményezésen a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram és a Regionális Ifjúsági Irodák működéséről szóló 2/1999. (IX. 24.) ISM rendelet módosításáról szóló Nemzeti Erőforrás Minisztériumi rendelet tervezete. A tervezet többek között tartalmazza a pályázatokról való döntéseknek a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram Tanácsa hatáskörébe utalását és az egyedi támogatások kérdéseit is.
Véleményezési határidő: 2011. április 21.

A tervezet a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram és a Regionális Ifjúsági Irodák működéséről szóló 2/1999. (IX. 24.) ISM rendelet kis terjedelmű, a gyakorlati tapasztalatok miatt időszerűvé váló módosítását tartalmazza. A módosítás főbb irányai a tervezet szerint az alábbiak:

1. A Gyermek és Ifjúsági Alapprogram Tanácsára és a Regionális Ifjúsági Tanács tagjaira vonatkozó módosítás.

2. A pályázatokról való döntéseknek a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram Tanácsa hatáskörébe utalása.

3. Az egyedi támogatási igényekre épülő rendszer megszüntetése.

4. A Wekerle Sándor Alapkezelő kijelölése pályázatokat kezelő szervként.

Az anyag letölthető a www.kormany.hu honlapról.

Előterjesztés állapota: egyeztetés alatt

Véleményezési határidő: 2011. április 21.

Véleményezésre szolgáló e-mail-cím: kristof.teglasy@nefmi.gov.hu

OrientPess Hírügynökség