FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Könnyen leleplezhetők a Tor felhasználói

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Rájött egy számítástechnika-professzor, hogyan lehet azonosítani a Tor felhasználóinak nagy részét. Sambuddho Chakravarty szerint az anonim felhasználók 81 százalékának a kiléte felfedhető. A hibás a Cisco routereiben működő Netflow technológia.

A Tor böngésző lényege, hogy a decentralizált felépítés segítségével teljesen névtelen és szinte visszanyomozhatatlan hozzáférést biztosít az internethez, amit a netcenzúrát gyakorló országok szabad információt kereső polgáraitól a sötét web drogkereskedőin át elég sokféle felhasználó ki is használ.

Már eddig is sok támadás érte a Tort, az ellenérdekelt felek folyamatosan próbálják megkerülni, és kihalászni mögüle a felhasználók identitását. Ami ezt némileg megkönnyíti, hogy a Tor csak egy összetevő abban a komplex hálózatban, amelyen keresztül a felhasználói elérik az internetet, és ő maga hiába anonim, minden egyes kapcsolódó alkalmazással vagy hardvereszközzel nő a hiba esélye. Chakravartynak most a Netflow hibáján keresztül sikerült kijátszania a rendszert, és megszerezni az anonimizált felhasználók eredeti ip-címét.

A sebezhetőséget bizonyára javítani fogják. Ami a történet igazi tanulsága, hogy a felhasználók úgy tekintenek a Torra, mint egy all-in-one megoldásra, amellyel egyszerre megoldható az egész biztonságkérdés. Holott a Tor messze nem sebezhetetlen, a valódi megoldás pedig a különböző védelmi módszerek egüttes használata.

Forrás: http://index.hu/tech/2014/11/19/konnyeden_felfedhetok_a_tor_felhasznaloi_egy_professzor_szerint/
Módosítás dátuma: 2014. november 19. szerda, 20:01  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

A párbeszéd újraindult! - Korszakos felsőoktatási együttműködés az új nemzedék érdekében

A megállapodás értelmében a felek a jövőben folyamatos párbeszédet folytatnak a felsőoktatást érintő kérdésekben és a közös célok elérése érdekében. Az együttműködés három kiemelt területre koncentrálódik: - Az Ifjúság a Nemzet jövője - Demokráciában való aktív részvétel - Ifjúság ágazati struktúrában való megjelenése Mihalovics Péter véleménye szerint a megállapodásra azért volt szükség, mert az elmúlt években nem létezett átgondolt stratégia az ifjúságot érintő ügyek kezelésére. A miniszteri biztos álláspontja szerint ennek tudható be, hogy kevés fiatal vesz részt a szavazásokon és tevékenykedik a közéletben. A megegyezés értelmében a munkaerőpiac és a felsőoktatásban részt vevő hallgatók közötti kapcsolatot is szorosabbra szeretnék fűzni a jövőben, de szükségesnek tartják egy olyan egységes stratégia mielőbbi kidolgozását is, amely a tömegsport-rendezvényekre vonatkozik majd. Ezeken a problémákon a kormány a közeljövőben úgy kíván változtatni, hogy egy ifjúságpolitikai konzultációt hív életre, amelyben a HÖOK szervezeteinek is jelentős szerepet szán, de más közös eseményeket, megmozdulásokat is szerveznek a felek. Nagy Dávid, a HÖOK elnöke szerint az együttműködés akkor lesz eredményes, ha a szakmájukhoz értő, demokratikus társadalom alapértékeit magukénak valló értelmiségiek itthon tudnak érvényesülni. Beszédében kiemelte: “Mi vagyunk a jövő értelmisége, a jövő állampolgárai. Fontos, hogy kivegyük részünket a demokráciából, ezért örülünk a kétirányú kommunikációnak”. Siófok, 2011. április 8. Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
MTI Zrt.