FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Könnyen leleplezhetők a Tor felhasználói

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Rájött egy számítástechnika-professzor, hogyan lehet azonosítani a Tor felhasználóinak nagy részét. Sambuddho Chakravarty szerint az anonim felhasználók 81 százalékának a kiléte felfedhető. A hibás a Cisco routereiben működő Netflow technológia.

A Tor böngésző lényege, hogy a decentralizált felépítés segítségével teljesen névtelen és szinte visszanyomozhatatlan hozzáférést biztosít az internethez, amit a netcenzúrát gyakorló országok szabad információt kereső polgáraitól a sötét web drogkereskedőin át elég sokféle felhasználó ki is használ.

Már eddig is sok támadás érte a Tort, az ellenérdekelt felek folyamatosan próbálják megkerülni, és kihalászni mögüle a felhasználók identitását. Ami ezt némileg megkönnyíti, hogy a Tor csak egy összetevő abban a komplex hálózatban, amelyen keresztül a felhasználói elérik az internetet, és ő maga hiába anonim, minden egyes kapcsolódó alkalmazással vagy hardvereszközzel nő a hiba esélye. Chakravartynak most a Netflow hibáján keresztül sikerült kijátszania a rendszert, és megszerezni az anonimizált felhasználók eredeti ip-címét.

A sebezhetőséget bizonyára javítani fogják. Ami a történet igazi tanulsága, hogy a felhasználók úgy tekintenek a Torra, mint egy all-in-one megoldásra, amellyel egyszerre megoldható az egész biztonságkérdés. Holott a Tor messze nem sebezhetetlen, a valódi megoldás pedig a különböző védelmi módszerek egüttes használata.

Forrás: http://index.hu/tech/2014/11/19/konnyeden_felfedhetok_a_tor_felhasznaloi_egy_professzor_szerint/
Módosítás dátuma: 2014. november 19. szerda, 20:01  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Szakmai napot tartott a Diáktanács - az új köznevelési törvényről is tájékozódtak a fiatalok

A tavaly októberben megalakult Diáktanács első ízben tartott szakmai napot. A rendezvény két fő témája az új köznevelési törvény és az Új Nemzedék Jövőjéért Program volt. A délelőtti programon a Diáktanács tagjai vettek részt, a délutáni fórumra pedig meghívást kaptak a Székesfehérváron működő felsőoktatási intézmények Hallgatói Önkormányzatai és az oktatási intézmények diákönkormányzatainak tagjai is. 
Bővebben...