FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Napi egymillió linket töröl a Google

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Még sosem volt rá példa, hogy a Google-nek naponta több mint egymillió linket kellett volna eltávolítania a keresőjéből. Mindez persze nem véletlen: a szerzőijog-tulajdonosok minden eszközzel harcolnak a kalózkodás ellen, és joggal kérhetik az illegális letöltésekre mutató linkek törlését.

Az új trend nemrég kezdődött, és mióta a Google nyilvánossá tette, hogy kik kérték a kifogásolt tartalmak eltávolítását, már a növekedés mértéke is látható. Néhány éve még csak pár tucat megkeresést kaptak minden évben – ma már minden héten több millió beérkező kérelmet kell földolgozniuk.

Az elmúlt hónapokban a helyzet egyre jobban eldurvult; csak a múlt héten 7,8 millió linket töröltek a keresőből, ami tízszázalékos növekedés az előző hetihez képest. Vagyis

a Google-nek 8 milliszekundumonként törölnie kell egy linket, míg 2008-ban hatnaponta kellett egyet.

Mindennek persze kellemetlen következményei is vannak. Hat éve nyilván könnyebb volt utánanézni a linktörlésre vonatkozó kéréseknek, de a megnövekedett igényekkel már ők se tudják tartani a tempót. Viszont hiába próbálnak minden kérésnek eleget tenni, a beérkező kérelmeket nem mindig tudják ellenőrizni, ezért sokszor automatikusan törlik a kifogásolt tartalmakat. Még akkor is, ha azok a linkek nem jogsértő tartalmakra mutatnak.

Az Amerikai Hanglemezkiadók Szövetségének alelnöke, Brad Buckles viszont még ezt is kevésnek tartja. Buckles korábban már célzott rá, hogy a Google-nek komplett doméneket kéne tiltólistára tennie, hogy így segítsék őket a kalózkodás elleni harcban.

Mindennap nő a találatok száma, és még mindig nem látjuk a végét. Egy vödörrel próbálunk harcolni az illegális letöltések óceánja ellen.

– dramatizálta a helyzetet Buckles. Valószínűleg örömmel tölti el, hogy hamarosan heti tízmillióra növekedhet a törölt linkek száma.

Forrás: http://index.hu/tech/2014/08/21/napi_egymillio_linket_torol_a_google/

Módosítás dátuma: 2014. augusztus 21. csütörtök, 21:27  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Milliárdok Zánkára: itt erősítenék a fiatalok identitását
Április elsejével a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) veszi át a zánkai ifjúsági centrumot; a létesítményt a következő egy-két évben újra európai hírű üdülőközponttá fejlesztenék, arra európai uniós forrásokból több milliárdot költenének – közölte az Új Nemzedék Jövőjéért Program koordinációjáért felelős miniszteri biztos pénteken.

A KIM-nél a centrum szakmai felügyeletét a miniszteri kabinet végzi, az ő koordinációjával – mondta Mihalovics Péter.

Pénteken potenciális partnerekkel járták be a 210 hektáros objektumot (ahol télen 600, nyáron további 2500 férőhely, kalandpark, fedett és szabadtéri sportpályák vannak), hogy felhívják azok figyelmét a kiváló, ám kiaknázatlan lehetőségekre. Mihalovics Péter szerint az infrastruktúra maximális kihasználásával rentábilis gyermek- és ifjúsági centrumot lehet Zánkán üzemeltetni.

Navracsics Tibor miniszter kabinetfőnöke kitért arra: pénteken egy informális kör alakult, amelynek szereplői tanácsokkal járulnak hozzá a centrum fejlesztéséhez, így például a Zánka brand megalkotásához.

Kiemelte, a zánkai ifjúsági centrum az Új Nemzedék Jövőjéért Program megvalósításának terepe kell, hogy legyen. Mihalovics Péter utalt arra: az ifjúsági stratégiában azt fogalmazták meg, hogy minden fiatalt Magyarországon kell tartani; ezt az ifjúsági szolgáltatások bővítésén és az ifjúság identitásának erősítésén át akarják elérni. Mint mondta, Zánka ehhez kiváló terep: ottani élményekkel és a szociális táboroztatással elérhetőek a stratégiai célok.

Kulcstároló és a tábor kabalafigurája a recepción a zánkai ifjúsági centrumban

Fotó: MTI / Kovács Tamás

A Velencei-tavi sportegyesülettel közösen csábítanák Zánkára a vízi sport szerelmeseit; a kormányzat által hamarosan bevezetendő Erzsébet-táboroztatás keretében pedig kedvezményes áron nyaralhatnak majd gyerekek az ifjúsági centrumban – sorolta a hasznosításra vonatkozó elképzeléseket a miniszteri biztos. Hozzátette, a Kincsem nemzeti lovas stratégia egyik kiemelt helyszíne is a zánkai centrum.

Mihalovics Péter arról is beszélt, hogy április közepére "Zánka – újratöltve" szlogennel egy tanácsadó testületet hoznak létre. Ebben minden, az ifjúságpolitikával, a hasznosíthatósággal, a programszervezéssel kapcsolatos szakterület képviselteti magát, "annak érdekében, hogy Zánkát a következő egy-két esztendőben újra európai hírű, színvonalú üdültető táborrá varázsoljuk" – tette hozzá.

A miniszteri biztos kiemelte, hogy fontos az idei szezon megtervezése, de a hosszú távú működtetés még inkább, ezért a 2014-ben életbe lévő európai uniós költségvetéshez benyújtandó nemzeti fejlesztési tervben zászlóshajóként szerepel a zánkai centrum fejlesztése. Megjegyezte, hogy minden használható ötletet szívesen fogadnak.

A zánkai ifjúsági centrum évekkel ezelőtt 450 millió, míg az idén 290 millió forint állami támogatást kapott. Mihalovics Péter véleménye az, hogy az üdülőközpontot állami támogatás nélkül is rentábilisan lehet működtetni.

A Zánkai Ifjúsági Centrum strandja

Fotó: MTI / Kovács Tamás

Májusra kész lesz a centrum ötéves fejlesztését meghatározó terv, a központra uniós forrásokból több milliárd forintot költenének, hogy az európai szintű szolgáltatásokat tudjon nyújtani – mondta Mihalovics Péter.

A zánkai volt úttörőtábor vagyonkezelője eddig a nemzeti vagyonkezelő volt, szakmai irányítója pedig a Nemzeti Erőforrás Minisztérium.


Szerző: MTI