FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Lyukas az internet, változtasson jelszót!

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Kritikus biztonsági sebezhetőséget fedeztek fel OpenSSL nevű szoftvercsomagban, amit nagyon sokan használnak az internetes kommunikáció titkosítására. Egy memóriakezelési hiba miatt támadók hozzáférhetnek érzékeny adatokhoz, és állítólag a szerverek által használt titkosítókulcsokhoz is. Az adatokat a kriptográfiai szoftverek sokszor a memóriában tárolják: például felhasználóneveket, jelszavakat.
A hivatalosan CVE-2014-0160 sorszámú biztonsági hibát a Google kutatója, Neel Mehta fedezte fel: képes volt 64 kilobájtnyi memóriatartalmat kiolvasni egy szerverből. A mostani hiba mindenképpen súlyos: nemcsak a szervereken kell frissíteni (már elérhető javítás), de érdemes a felhasználóknak is jelszavakat változtatniuk.
Az érintett OpenSSL 1.0.1 és 1.0.2-beta verziók alapértelmezettek több Linux-disztribúcióban, és a rájuk épülő webszervereken, ezért a web jó nagy rész érintett lehet. A webszervereket ezen az oldalon lehet tesztelni.
 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Sok a nyári tábor, egyre kevesebb a gyerek

Jövő évtől külön szabályokhoz kötné a táboroztatást az új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztos.
Ma még megbecsülni sem lehet, hány nyári tábort bonyolítanak le hazánkban, s arról sincsenek pontos adatok, hány gyerek vesz részt ezeken. Egyesek szerint ezer-ezerötszáz, mások szerint nyolcszáz-ezerkétszáz tábor lehet évente, a résztvevők száma pedig ötven-százötven ezer közöttire tehető. Statisztikák nem állnak rendelkezésre, és azt sem lehet megmondani, hogy mi számít nyári tábornak – mondta a hirado.hu-nak a Táboroztatók Országos Egyesületének (TOE) elnöke. Sárvári István szerint a hiányos információk miatt is szükség van minőségbiztosítási rendszerre és táboroztatási előírásokra, amelyeket már évek óta sürget a civil szervezet.

Bővebben...