FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Titkosított lett a Gmail

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
A Google bejelentette, hogy biztonsági fejlesztéseket végzett el a Gmailen, hogy megvédje a felhasználóit a kémkedéstől. Az online levelezőrendszert mostantól csak biztonságos HTTPS kapcsolaton tudjuk elérni, és a vállalat a szerverein is titkosítva tárolja az összes üzenetünket.

2010 januárja óta lehetőségünk van HTTPS-en keresztül letölteni a leveleinket, de a Google mostantól nem bízza a felhasználóra a döntést, hogy ez szükséges-e. A titkosítás alapból be van kapcsolva, és nem lehet kikapcsolni. A Google azt ígéri, hogy senki sem tud hozzáférni a leveleinkhez, miközben azok az eszközeink és a Gmail szerverei közt közlekednek. Hozzá kell tenni: a megoldás csak akkor ér bármit is, ha gondoskodunk a jelszavunk megfelelő védelméről, és nem lépünk be a Gmailbe olyan idegen gépen, amelyen a tudtunk nélkül jelszólopó appok futhatnak.

A Google nyilvánvalóan az Edward Snowden által tavaly nyáron kirobbantott lehallgatási botrány miatt döntött úgy, hogy extra védelmet ad az ügyfeleinek.

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Felelősségre és önzetlenségre nevel a közösségi szolgálat

Mivel 2016-ban az érettségi bizonyítvány kiadásának már feltétele lesz a középiskolások számára a legalább 50 óra közösségi munka, iskolai közösségi szolgálat elvégzése és ennek igazolása, 2014-ben a legtöbb iskolában már javában zajlik a munka. A fiataloknak ez többnyire nincs is ellenére, bár sokan arra panaszkodnak, hogy időt vesz el a tanulástól, és akadnak olyanok is, akik nem teljesen értik, mit kellene megtanulniuk mindebből. A szakemberek szerint nagyrészt az intézmények hozzáállásán múlik a siker.

Bővebben...