FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

A gyerekbarát internet lesz a cél

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Gyermekvédelmi Internet-kerekasztalnak lehet majd jelezni, ha egy tartalomszolgáltató olyan információt oszt meg, amely káros a fiatalok fejlődésére.

A kerekasztal állásfoglalásokat, ajánlásokat dolgoz ki az internetpiaci szereplők számára a gyermekbarát internetezés elterjesztésének érdekében; egyebek mellett a szűrőszoftverek hatékony alkalmazásával foglalkozik majd.

A szűrőszoftverek hatékony védelmet jelenthetnek (Kép: All-free-download.com)

A Médiatanács tavalyi javaslata alapján felállított testület egyedi ügyeket is jogosult megvizsgálni, így nekik is lehet jelezni majd, ha bárki azt tapasztalja, hogy egy tartalomszolgáltató gyermekvédelmi szempontok figyelmen kívül hagyásával működik. Azaz olyan tartalmat tesz közzé, amelyek súlyosan károsíthatják a kiskorúak szellemi, lelki fejlődését például az erőszak kegyetlen, vagy a szexualitás naturális ábrázolásával.

A kerekasztal azt is vizsgálja, hogy milyen kezdeményezésekkel növelhető a gyerekek és szüleik médiatudatossága. A szervezetnek nincs hatásköre kötelező erejű jogi normák megalkotására, az önszabályozás és a jó gyakorlatok ösztönzésével azonban hatékony szereplővé válhat a médiaszabályozásban.

Szerző: ujnemzedek.hu/MTI
 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Az Orbán-kormány a fiatalok művelődését is pénzkérdésnek tekinti?

Ismét bebizonyosodott, hogy a Fidesz számára semmi sem szent: a jövő nemzedékét jelentő fiatalok művelődésén is képes spórolni – közölte Farkas Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője, az Ifjúságpolitikai Kabinet vezetője.

A közelmúltban életbe lépett kormányrendelet alapján megszűnt a fiatal, 26 év alatti diákcsoportok azon lehetősége, hogy ingyenesen látogathassák az állami fenntartású múzeumok tárlatait. Farkas Gergely szerint ez a lépés várhatóan nagyon sok diák - például az osztálykirándulással egybekötött - múzeumlátogatását akadályozza meg a jövőben.

Bővebben...