FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Elítélték a hírhedt orosz hekkert

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Az orosz Alekszandr Andrevics Panin az amerikai bíróságon elismerte, hogy ő készítette a SpyEye nevű banki trójait. A programozót 2011-ben buktatta le az FBI fedett ügynöke, majd 2013-ban vették őrizetbe egy amerikai reptéren.

A Gribodemon és Harderman becenéven ismert orosz férfi volt a fő fejlesztője annak a trójai programnak, ami a kényes személyi és pénzügyi adatok ellopására szakosodott: például bankkártyák adatait, felhasználóneveket és jelszavakat zsákmányolt. 

A becslések szerint a vírus 1,4 millió számítógépet fertőzött meg 2009 óta. A SpyEye segítségével a kiberbűnözők hozzáférhettek az áldozatok gépeihez, az így megszerzett információkkal pedig pénzt lophattak a felhasználók számáiról.

Panin volt a fő fejlesztő, de másokkal is együttműködött, például az algériai Hamza Bendelladjjal. 2009 és 2011 között több verziót készítettek a programból, amit aztán az interneten adtak el 1000 és 8500 dollár közötti áron (kétmillió forint).

A nyomozás alapján a SpyEye-nak legalább 150 kliense volt, akik hat hónap alatt több mint 3,2 millió dollárt loptak (739 millió forint). A programot mára nem használják, de még mindig fertőzi a számítógépeket.

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Egy fiatal keresztény politikus, Magyarországról és a kormányzásról

MEGHÍVÓ

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség Budapest XV. kerületi csoportja meghívja Önt:

Dr. Rétvári Bence

a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség korábbi elnöke.

Egy fiatal keresztény politikus,

Magyarországról és a kormányzásról

című előadására.

Időpont: 2013. október 10. csütörtök, 18:00

Bővebben...