FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Lassan elfogy a hely az interneten

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A WhoApi nevű szolgáltatás rendszeresen végignézi a négybetűs doménneveket aaaa.com-tól zzzz.com-ig. A legutóbbi alkalommal kiderült, hogy mostanra beregisztrálták az összeset. A számokkal, kötőjelekkel és speciális karakterekkel nem foglalkoznak, csak az angol ABC 26 betűjével. Ez is elég sok: összesen 456 976 kombináció, és ugyanennyi domén. Ráadásul a két- és hárombetűs domének már rég elfogytak. 

A négybetűs doméneket LLLL.com-nak is hívják a techzsargonban. Ez nem az llll.com nevet jelenti, hanem azt, hogy négy betűből (l mint letter, azaz betű) állnak. Az ilyen doméneket az alapján is csoportosítják, hogy hol állnak benne a magánhangzók és a mássalhangzók. 

A leghíresebb négybetűs domének például a nike.com, a sony.com és a ford.com. Keresettek azok is, ahol ugyanazt a magánhangzót ismételik: pl. bobo, gogo, zaza, stb. Egyszerű, rövid, könnyen megjegyezhető és kiejthető nevek. A legdrágábbak viszont a valódi jelentéssel bíró négybetűsek, például a cars (kocsik), boat (csónak), card (kártya).

Forás: http://index.hu/tech/2013/12/04/elfogytak_a_negybetus_.com_domenek/

Módosítás dátuma: 2013. december 04. szerda, 10:42  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Az IKSZ félévzáró politikai estje

A nyáresti időpont ellenére, közel ötven IKSZ-es gyűlt

Megnyitó beszédében Azbej Tristan, az IKSZ alelnöke számolt be a szervezet rohamos mennyiségi és minőségi bővüléséről, és rámutatott, hogy a csatlakozó fiatalok ösztönösen ráéreznek a kereszténydemokrata eszmeiségre.

A folytatásban Vida Zoltán, II. kerületi IKSZ elnök számolt be a Lengyel-Magyar Összetartozás programsorozatról. Megismerhettük a zarándoklatokat és országos rajzpályázatot is magába foglaló, nagysikerű program hátterében álló hatalmas szervezőmunkát, és szó esett az IKSZ-esek segítségnyújtásáról is.

Ezután Rétvári Bence államtitkár, az IKSZ volt elnöke baráti hangvételű előadásban beszélt a kormányzással kapcsolatos személyes élményeiről és meglátásairól, majd az elnökség részéről Stágel Bence, Törcsi Péter és Gaal Gergő mondott el vitaindító gondolatokat a fiatal kereszténydemokráciáról, a szervezeti működésünk aktivizálásáról, és helyünkről a jobboldali szövetségben.

A kialakult vita minden jelenlevőt megmozgatott és a program hivatalos lezárása után a késő esti órákba nyúlva folytatódott. Abban a legtöbb résztvevő egyetértett, hogy az IKSZ egyik küldetése, hogy integrálja a közéletbe beleszólni kívánó keresztény közösségeket, és egyben önmaga is integrálódjon az átfogó polgári és nemzeti szövetségi rendszerbe.

Utóbbit kompromisszumképesen, de a karakterünk megőrzése mellett kell tennünk, és az olyan értékek következetes képviselete mellett, mint a: családpártiság, a nemzeti összetartozás gondolata, az élet és a teremtett világ védelme. Nem szabad ugyanakkor elvesznünk a kereszténydemokrata eszmeiség fennkölt megfogalmazásában; a világnézetünknek továbbra is konkrét kezdeményezésekben, és általában az élet és a politika leggyakorlatiasabb dolgaiban kell megmutatkoznia.

Azbej Tristan
Észak-Magyarországi Régióért felelős alelnök