FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Lassan elfogy a hely az interneten

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A WhoApi nevű szolgáltatás rendszeresen végignézi a négybetűs doménneveket aaaa.com-tól zzzz.com-ig. A legutóbbi alkalommal kiderült, hogy mostanra beregisztrálták az összeset. A számokkal, kötőjelekkel és speciális karakterekkel nem foglalkoznak, csak az angol ABC 26 betűjével. Ez is elég sok: összesen 456 976 kombináció, és ugyanennyi domén. Ráadásul a két- és hárombetűs domének már rég elfogytak. 

A négybetűs doméneket LLLL.com-nak is hívják a techzsargonban. Ez nem az llll.com nevet jelenti, hanem azt, hogy négy betűből (l mint letter, azaz betű) állnak. Az ilyen doméneket az alapján is csoportosítják, hogy hol állnak benne a magánhangzók és a mássalhangzók. 

A leghíresebb négybetűs domének például a nike.com, a sony.com és a ford.com. Keresettek azok is, ahol ugyanazt a magánhangzót ismételik: pl. bobo, gogo, zaza, stb. Egyszerű, rövid, könnyen megjegyezhető és kiejthető nevek. A legdrágábbak viszont a valódi jelentéssel bíró négybetűsek, például a cars (kocsik), boat (csónak), card (kártya).

Forás: http://index.hu/tech/2013/12/04/elfogytak_a_negybetus_.com_domenek/

Módosítás dátuma: 2013. december 04. szerda, 10:42  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

A fiatalok elvándorlása nem visszafordíthatatlan

A Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter szombaton Budapesten, a Fidelitas országos kongresszusán hangsúlyozta: nem adminisztratív eszközökkel kell megakadályozni, hogy külföldre menjenek a fiatalok.

A magyar politika feladata, hogy olyan bővülő munkaerő-piaca legyen az országnak, ahová szívesen visszajönnek a magyar fiatalok, és szívesen jönnek fiatalok más uniós országokból is - jelentette ki.

Navracsics Tibor elmondta: nem hisz az önálló ifjúságpolitika mint kormányzati politika létjogosultságában, hisz viszont abban, hogy léteznie kell egy ifjúságpolitikai programnak, amely az új nemzedék, az ifjúság szempontjából fogalmazza meg a kormányzati politikai gondolatokat.

Hangoztatta: a Fidelitas olyan nemzedéki tömörülés, amely a közélet mellett köteleződik el, és ez óriási érték.Fotó: Burger Zsolt{jcomments on}

Bővebben...