FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Senki ne bízza az adatait amerikai techcégre?

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Bezárt a Lavabit, az emailszolgáltató, amely elsősorban arról volt ismert, hogy nagyon szigorúan védték a szervereiken tárolt adatokat. Állítólag Edward Snowden, az amerikai és európai titkosszolgálatokat érintő PRISM botrány főszereplője is náluk levelezett, bár a Verge szerintbiztosan csak annyit tudni, hogy júliusban használta az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címet.


A tulajdonos egy elég elkeseredett levelet tett közzé a lavabit.com helyénn. Azt írja, nagyon nehéz volt a döntés, de a lelkiismerete nem engedte, hogy tovább működtesse az oldalt. Arról is ír, hogy még a bezárás okát sem szabad elmondania, és ez egyébként szerinte durva megsértése a szólásszabadságnak. Ettől függetlenül elég egyértelműen céloz arra, hogy azért zártak be, mert a kormány bele szeretett volna nézni a náluk tárolt levelezésbe. A levél egészen drámaian végződik:

Egy dolgot tanultam: amíg a Kongresszus vagy a bíróságok nem tesznek valamit a mostani gyakorlat ellen, erősen óvnék mindenkit attól, hogy a személyes adatait olyan cég szerverein tartsa, amely földrajzilag kötődik az Egyesült Államokhoz.

Forás: http://index.hu/tech/2013/08/09/senki_ne_bizza_az_adatait_amerikai_techcegre/
Módosítás dátuma: 2013. augusztus 09. péntek, 17:49  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés