FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

A Google lassan külön rovat lesz....

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

Néhány új Google szolgáltatásról olvashatunk....

Mobiltelefonos alkalmazás a könyvek vonalkódjára (képekkel)

Okostelefonnal leolvasható a könyv vonalkódja, mely automatikusan a Google-ba kerül, ahol ezen adatra kerülve a könyv adatai -- megvásárlási lehetőség, recenzió, könyvtári elérés érhető el. Képek: http://www.kithirlevel.hu

2020-ra szkenneli be a Google az összes könyvet

Ahogy az emberi kultúra digitalizálása halad, úgy kérdezik a kiadók és kutatók: ki fogja a tudást kontrollálni a jövőben?
Pillanatnyilag úgy tűnik, hogy a Google magánvállalkozás lesz az irányító. 2004-től a Google Books szkenneli és teszi online elérhetővé a könyveket. Most több mint 15 millió könyvnél tartanak. Számításuk szerint a Földön kb. 130 millió könyv van, és 2020-ra szkennelhető be az összes. (folyt. köv.) (ref.: MG)
Forrás: Boston Globe,

A Google rontja a memóriát

Az online keresés megváltoztathatja, hogyan emlékszik az agyunk az információkra. A Columbia Egyetem kísérletsorozatában bebizonyították, hogy hajlamosabbak vagyunk jobban emlékezni a dolgokra, ha úgy gondoljuk, nem fogjuk online megtalálni és kisebb valószínűséggel emlékszünk, ha tudjuk, az adat online elérhető.
Forrás: HVG

Már képekkel is lehet keresni a Google-on

A Google bemutatta továbbfejlesztett keresési szolgáltatását. Mostantól a keresőablakba képeket is lehet dobálni, hogy megtudjuk mit ábrázolnak, hol készültek, vagy mikor.
A keresési lehetőségek közül választhatjuk, a gépünkön tárolt képekre keresünk rá, vagy egy kép URL-jét tesszük be (jobb egér gomb, majd a linket kell beilleszteni a keresőablakba.) és klikk a Search Images gombra. A Google elemzi a képet és megjeleníti a Google rendszere alapján mire is hasonlít leginkább.
Forrás: Figyelő

A Google rontja a memóriát

Az online keresés megváltoztathatja, hogyan emlékszik az agyunk az információkra. A Columbia Egyetem kísérletsorozatában bebizonyították, hogy hajlamosabbak vagyunk jobban emlékezni a dolgokra, ha úgy gondoljuk, nem fogjuk online megtalálni és kisebb valószínűséggel emlékszünk, ha tudjuk, az adat online elérhető.
Forrás: HVG,


A Google határozza meg a világképünket

Évekkel ezelőtt már felmerült az a kérdés, hogy szükség van-e egy európai online keresőre. Egy szakember úgy véli, hogy egy ilyen program kifejlesztése rossz válasz lenne a Google növekvő befolyására.
'Sok cég számára fontos, hogy a Google első találatai között bukkanjanak fel. A sorrendről titkos algoritmusok döntenek, a világ pedig csak ezt nézi. Nem lenne szükség egy keresőfelügyeletre, viszont fontos lenne, hogy független és legitim szakértők szúrópróbaszerűen megvizsgálják, hogy a piacvezető társaság milyen szempontok szerint rangsorolja a találatokat. Ez önmagában azonban nem változtatna az alapproblémán, a vonat sajnos már elment. Ahhoz, hogy felépítsünk egy olyan társaságot, ami sikeresen veheti fel a harcot a Google-lel, nagyon sok pénz, több milliárd euró kellene. De nem lenne túl ésszerű lemásolni a Google-t, ehelyett le kell bontanunk a társadalmunk technikai struktúrákra épülő pluralizmusát' -- összegezte véleményét Wolfgang Sander-Beuermann.
Forrás: SG,

 

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 04. csütörtök, 12:09  

Kapcsolódó anyagok

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Jelentkezés az Euroscola program 2011. második félévi időpontjaira

Az EUROSCOLA program keretében minden évben alkalmanként körülbelül 500 középiskolás diák látogathat el az Európai Parlamentbe, hogy a Parlament munkájával ismerkedjen és maga is részt vegyen abban. A program során a résztvevők bevezető előadást hallhatnak az európai integráció főbb állomásairól, ezt követően a diákok maguk is munkacsoportokat alakítanak és parlamenti vitákban tárgyalják meg az uniós kérdéseket. A vita lezárása után természetesen döntéshozatalra is sor kerül, hiszen így teljes a folyamat modellezése.

Bővebben...