FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Tíz weboldal képregény készítéshez

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A képregényeket mindenki szereti, az egészen intellektuális grafikus regényektől Garfieldig mindenki találhat bennük valamit, amit kedvel. A tanításban is nagyon sokféleképpen felhasználhatjuk, feldolgozhatunk vele történeteket, gyakorolhatjuk a nyelvet, de nálam az is bevált, amikor a fémhulladékok kezeléséről kellett vicces képregényt készíteniük. Csokorba szedtünk tízet a weben elérhető legjobb képregénygyártó programok közül:

1. Régi kedvenc a megbízható Bitstrips (IDE KATTINTVA), mindent tud, amit elvárhatunk egy képregény készítő programtól, elhelyezhetjük a figurákat, a hátteret, beírhatjuk a szöveget. Mi kell még?

2. Magát a web legnagyobb ilyen oldalaként hirdeti a Pixton (ITT VAN). Tény, ami tény, egészen elképesztő a lehetőseg tárháza, amiből dolgozhatunk, látványosabb képregényeket készíthetünk vele, mint az előzővel, de könnyebben el is veszik az ember a lehetőségekben.

3. A másik végeltet képviseléi a WittyComic (ITT TALÁLHATÓ), három kép, mindegyiken két figura és valamilyen háttér. Ez a visszafogottság például dialógusok gyártására kifejezetten hasznos lehet.

4. Az angol olvasás-népszerűsítő program része a Comic Master (ITT VAN), elég látványos, de nem viszi a magyar ékezeteket.

5. Sajátos grafikájával tűnik ki az átlagból a Stripgenerator (IDE KATTINTVA).

6. A kalsszikus szuperhős témában építkezik a Marvel kiadó Super Hero Squad oldalán található képregénygyártó oldal (ITT VAN).

7. Pár hete írtunk a Make Belief képregénygyártóról (ITT ÉRHETŐ EL), nagyjából azt hozza, mint a Bitstrips.

8. Sok gyereknek ismerős Arthur a kedves földimalac, vele is készíthetünk képregényt (IDE KATTINTVA).

9. Fényképekből készít képregényt nagy kedvencünk a Pikistrips (ITT VAN).

10. Egy-egy képre rakhatunk szöveget másik kedvencünkkel a BigHugeLabs alkalmazással (IDE KATTINTVA).

+1 ITT PEDIG egy egész képregényekre épített tananyag található, sok játékkal.

Írta: Nádori Gergely

Forrás: http://tanarblog.hu/tiz-weboldal/2646-tiz-weboldal-kepregeny-kesziteshez

Módosítás dátuma: 2016. július 28. csütörtök, 15:26  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Palkovics: rossz a bolognai rendszer hazai megvalósítása

Nem a bolognai rendszer rossz, hanem a magyarországi megvalósítása - mondta Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár a Professzorok Batthyány Köre által rendezett október 18-ai budapesti konferencián. A bolognai rendszer átgondolatlan bevezetése után elkerülhetetlenek a változtatások, a képzés tartalmának átfogó reformja - fogalmazott az államtitkár. Szerinte szükség van a vizsgaszabályzat szigorítására, a hallgatói önkormányzatok hatáskörének felülvizsgálatára és arra, hogy az egyetemek saját hatáskörben felvételiztethessenek.

Bővebben...