FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Egy hét múlva fizetős lesz a Windows 10

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
2015-06-02T083726Z 1405596431 GF10000114715 RTRMADP 3 TAIWAN-COMOlyan érzés ez, mintha begináztak volna. Este Windows 7-tel hagytam ott a gépet, most meg Windows 10 fut rajta

– így kommentálta Richárd kollégám az IT supportunk esti műveletét, amire nyilvánvalóan azért került sor, mert most még ingyen átállhatunk Windows 10-re. Az IT-sok szemszögéből érthető a dolog, nekik egyszerűbb dolguk lesz, ha csak egyféle Windowst kell támogatni, a júzerek közül azonban elég sokan kényszernek érzik a váltást.

Fotó: Pichi Chuang

Adatvédelmi kérdések is felmerültek a Windows 10-zel kapcsolatban. Legutóbb Franciaország adott ultimátumot a Microsoftnak, hogy ugyan jelezze már a felhasználóknak, hogy nyomon követi a böngészési szokásaikat, és adjon nekik választási lehetőséget, hogy egyáltalán meg akarják-e osztani az adataikat. 

Mostanáig körülbelül 350 millió gépen futott le a frissítés, ami még nagyon messze van a Microsoft által kitűzött milliárdos céltól. Aki régebbi verzión van, azoknak a többsége Windows 7-et használ.

Ennyibe kerül majd a késlekedés

A Microsoft egyértelműen a világ tudtára adta, hogy a Windows pénzbe kerül, és a július 29-én véget érő ingyenes telepítési időszakot követően meg kell majd venni az új Windowst.

A Windows pedig sohase volt igazán olcsó. A dobozos Windows 10 Otthoni most 41 ezer forintért kapható, míg a Pro verzióért 84 ezer forintot kell a kasszánál hagyni. Sokkal olcsóbban megszerezhető a Windows 10 egy új számítógéppel együtt, és elképzelhető, hogy július 29 után lesznek kedvezményes upgrade ajánlatok, de ilyen ajánlatokat még nem tett közzé a Microsoft.

Aki még nem szeretne átállni a Windows 10-re, annak érdemes elgondolkodni azon, hogy mégiscsak begyűjti a Windows 10-es licencet, és utána a helyreállító eszközzel visszaállítja a korábbi Windows 7-es vagy 8.1-es rendszert. Egy kicsit macerás, de legalább megvan a Windows 10 is.

Forrás: Tóth Balázs
Módosítás dátuma: 2016. július 22. péntek, 22:11  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Projekttervezési tanfolyam ifjúságsegítőknek a Gyermek- és Ifjúsági Alapprogram támogatásával
Ez a tanfolyam azon ifjúságügyben érdekelteknek (ifjúságsegítő, civil önkéntes, ifjúságkutató, ifjúsági szakértő) szól, akik nem gyakorlott pályázatírók, de most saját maguk akarnak megtervezni egy projektet, megírni és beadni egy pályázatot. Aki tud interneten keresztül levelezni és weboldalakat böngészni, annak a tanfolyamon való részvétel nem jelent problémát, sőt a tanfolyam során elektronikus kapcsolatot tarthat a tanfolyam tanárával.
Bővebben...