FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Budapesten tízből hat injekciós drogfogyasztó gyógyíthatatlan betegségben szenved

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A TASZ birtokába került adatok szerint 2011 és 2014 között közel kétszeresére nőtt a hepatitis C vírussal fertőzött drogfogyasztók száma Budapesten, ami a jogvédő szervezet szerint azt mutatja, a tűcsereprogramokat elállító Kocsis Máté józsefvárosi polgármester állításával ellentétben 

nem riogatás a tűcserék korlátozása kapcsán járványveszélyről beszélni.
hepajarvany2

A TASZ az Országos Epidemiológiai Központ által tavaly végzett szűrőkampány adatait idézi, miszerint míg 2011-ben még tízből három injekciós drogfogyasztó élt együtt a jelenleg gyógyíthatatlan, krónikus májgyulladást okozó hepatitis C vírussal, 2014-ben már tízből hatan.

Ugyanebben az időszakban az elapadó állami források és az intenzív politikai támadások következtében a tűcserék forgalma visszaesett. 2014-ben pedig bezárták az ország tűforgalmának több mint a felét biztosító két legnagyobb programot, ezért a TASZ azt feltételezi, hogy ez az arány 2015-re tovább romlott. 

Az alapvető jogok biztosa a Kék Pont tűcsere bezárása után hiába kérte az Emberi Erőforrások Minisztériumát, a fővárosi polgármestert és a józsefvárosi polgármestert, hogy tegyenek összehangolt lépéseket a krízishelyzet javítására, semmi nem történt. Sőt, azóta a XIII. kerület szocialista vezetése is megszüntetett egy programot.

Forrás: http://index.hu/belfold/2015/05/06/hepatitis-c_kocsis_mate_drogfogyasztok_tucsere/
Módosítás dátuma: 2015. május 06. szerda, 19:15  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Ifjúsági találkozó a Diákművelődési Házban Kolozsváron


Ifjúsági találkozóra kerül sor a Diákművelődési Házban az Integratio Alapítvány és partnerei szervezésében, az Erdélyi Ifjúsági Jelentés program keretein belül. Az Erdélyi Ifjúsági Jelentés célja az erdélyi ifjúsági szféra működésének feltárása és legfontosabb problémáinak és igényeinek bemutatása volt, három központi területre koncentrálva: támogatáspolitika, célcsoport-mobilizáció és önkéntesség. 
Bővebben...