FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Budapesten tízből hat injekciós drogfogyasztó gyógyíthatatlan betegségben szenved

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A TASZ birtokába került adatok szerint 2011 és 2014 között közel kétszeresére nőtt a hepatitis C vírussal fertőzött drogfogyasztók száma Budapesten, ami a jogvédő szervezet szerint azt mutatja, a tűcsereprogramokat elállító Kocsis Máté józsefvárosi polgármester állításával ellentétben 

nem riogatás a tűcserék korlátozása kapcsán járványveszélyről beszélni.
hepajarvany2

A TASZ az Országos Epidemiológiai Központ által tavaly végzett szűrőkampány adatait idézi, miszerint míg 2011-ben még tízből három injekciós drogfogyasztó élt együtt a jelenleg gyógyíthatatlan, krónikus májgyulladást okozó hepatitis C vírussal, 2014-ben már tízből hatan.

Ugyanebben az időszakban az elapadó állami források és az intenzív politikai támadások következtében a tűcserék forgalma visszaesett. 2014-ben pedig bezárták az ország tűforgalmának több mint a felét biztosító két legnagyobb programot, ezért a TASZ azt feltételezi, hogy ez az arány 2015-re tovább romlott. 

Az alapvető jogok biztosa a Kék Pont tűcsere bezárása után hiába kérte az Emberi Erőforrások Minisztériumát, a fővárosi polgármestert és a józsefvárosi polgármestert, hogy tegyenek összehangolt lépéseket a krízishelyzet javítására, semmi nem történt. Sőt, azóta a XIII. kerület szocialista vezetése is megszüntetett egy programot.

Forrás: http://index.hu/belfold/2015/05/06/hepatitis-c_kocsis_mate_drogfogyasztok_tucsere/
Módosítás dátuma: 2015. május 06. szerda, 19:15  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Új Nemzedék Jövőjéért Program: Mihalovics Péter Győrben

Elkészült az Új Nemzedék Jövőjéért Program vitaanyaga, melyet Mihalovics Péter miniszteri biztos mutat be az ország több településén, így Győrben is, melyre ezúton tisztelettel hívjuk meg.

A rendezvény időpontja: 2011. július 12. (kedd) 14. 00 óra

Helyszín: Győr – Győr Moson Sopron Megyei Önkormányzat Épülete - Díszterem (9021 Győr, Árpád út 32.)

Jelentkezni a mellékelt jelentkezési lapon lehet, legkésőbb 2011. július 11. (hétfő) 12. 00 óráig az ndriszi@mobilitas.hu e-mail címen vagy a 96/518-685-ös faxszámon!

Tisztelettel:FH-MOISZ Nyugat-dunántúli Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda

 

Bővebben...