FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Szigorúbb kereteket kapnak a 2015-ös gólyatáborok

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A jövő évi törvényalkotás első intézkedései között várható a hallgatói önkormányzatok működésének átalakítása, így a 2015-ös gólyatáborokat már jóval szigorúbb keretek között szervezhetik meg az egyetemek - mondta el a Magyar Nemzetnek Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár december 17-én.

A Magyar Nemzet az Index által december 16-án nyilvánosságra hozott újabb gólyatábori erőszak kapcsán kérdezte a felsőoktatásért felelős államtitkárt, aki kiemelte: a 2015-ös parlamenti ülésszak elején, várhatóan már februárban megszavazzák azokat a jogszabályi módosításokat, amelyek rendezik a hallgatói önkormányzatok (HÖK) felelősségvállalását és az egyetemi, főiskolai rendezvények szervezését. Ennek köszönhetően már a következő tanévben egységes, szigorú szabályozás szerint bonyolíthatják le az intézmények a gólyatáborokat – tudta meg a Magyar Nemzet a felsőoktatási államtitkártól.

Palkovics László emlékeztetett, hogy a felsőoktatási stratégiában foglaltak szerint céges alapokra helyezik az egyetemi és főiskolai rendezvényszervezést, így a HÖK mint szervezeti egység a jövőben már nem szervezhet önállóan gólyatábort sem.

(Forrás: mno.hu)
(www.edupress.hu)

Módosítás dátuma: 2014. december 17. szerda, 20:31  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Csak nemzeti ifjúságpolitika létezik

A határon túli szervezetek célja a magyar fiatalok összefogása

Együttműködési megállapodást írt alá a Kolozs megyei Ifjúsági Fórum (KIFOR), a MIÉRT tagszervezete és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) budapesti szervezete a nemzeti önazonosság megőrzése, ápolása és erősítése céljából. Az ifjúsági szervezetek vezetői szerint a barátságok mentén kialakult kapcsolat mára intézményi szintre emelkedett.
Bővebben...