FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Hiányszakmákhoz hozza közelebb a fiatalokat a Helló, meló!

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Helló, meló! címmel szeptember 21-én kezdetét veszi a szakmák show-ja. Az M2 műsorán és az ujnemzedek.hu portálon hat héten keresztül nyomon követhető sorozatban ismert énekeseknek, zenészeknek, sportolóknak szurkolhatunk, hogy képesek-e megtanulni egy-egy hétköznapi szakma legnehezebb fogásait - a mikrofont péklapátra, a mezt tűzoltó egyenruhára, vagy épp a színpadot kovácsműhelyre cserélve.

Az Új Nemzedék Plusz projekt keretében idén már a második pályaorientációs sorozat veszi kezdetét az M2 csatornáján, ezúttal Helló, meló! címmel. A júniusban elindult Mi a pálya? sorozathoz hasonlóan a szeptember 21-én startoló Helló, meló! célja is az, hogy közelebb hozza a szakmákat a pályaválasztás előtt álló fiatalokhoz, illetve bemutassa a különböző mesterségek szépségeit.
Az Animal Cannibals párosának műsorvezetésével az új sorozat minden adásában 5 híresség és 5 fiatal próbálja elsajátítani egy-egy foglalkozás minden csínját-bínját, hogy aztán a tanultakat a színpadon is bemutatva mérkőzzenek meg a végső győzelemért. Minden párosnak 24 órája van arra, hogy kitanulja a foglalkozások alapjait – természetesen a szakmák egy-egy képviselőjének segítségével. Hogy kiknek sikerült a legjobban a felkészülés, és kikből lett igazi profi, azt a közönség dönti el a bemutatott produkciók alapján.
A szórakoztatás mellett a showműsorban számos, a fiatalok pályaválasztását segítő információ hangzik el, bemutatva többek között a szakmák megszerzéséhez vezető utat, vagy épp azt, hogy milyen képességek szükségesek az adott területen való sikerességhez. A harminc szakma között olyan, ma már klasszikusan hiányszakmának számító foglalkozások is szerepelnek, mint a bádogos vagy épp a villanyszerelő, de különlegességként az artista vagy épp a kutyakozmetikus mindennapjaiba is bepillantást nyerhetnek a fiatalok. Az egy nap erejéig szakmát váltó harminc híresség között láthatjuk többek között Radics Gigit, Fluor Tomit, Odettet, Fenyő Ivánt vagy épp Szávay Ágit.
(www.edupress.hu)

Módosítás dátuma: 2014. szeptember 20. szombat, 22:43  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés