FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Újabb dizájnerdrogok kerültek tiltólistára

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Rétvári Bence: A kormány célja, hogy jelentős mértékben visszaszoruljon a kábítószer-használat Magyarországon

Két új pszichoaktív anyag került tiltólistára - közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön.

Az államtitkár közlése szerint a Flubromazepam és az U47700 került az új pszichoaktív anyagok jegyzékére, amelyben így már 70-nél is több anyag szerepel. Az új pszichoaktív anyagok jegyzéke, tiltólistája folyamatosan bővül a dizájnerdrogok elleni küzdelem, valamint az előállítókkal és terjesztőkkel szembeni szigorú fellépés érdekében - emlékeztetett.  A tiltólistára új pszichoaktív anyagok és úgynevezett vegyületcsoportok, törzsképletek kerülnek, és a törzsképletekből származtatott vegyületek, anyagok szintén automatikusan tiltottá válnak.

Rétvári Bence azt is felidézte, hogy 2015. január 1-jétől a jegyzéket nem kormányrendeletben, hanem miniszteri rendeletben határozzák meg, így a jogalkotó a korábbinál gyorsabb reagálhat.
A kormány célja, hogy a következő években jelentős mértékben visszaszoruljon a kábítószer-használat Magyarországon - hangsúlyozta.     

Ennek érdekében - uniós forrásból - hatmilliárd forintból fejlesztik a gyermek- és ifjúságpszichiátriai, addiktológiai és mentálhigiénés ellátórendszer infrastruktúráját, hárommilliárd forintot fordítanak megelőzési programokra, valamint több mint kétmilliárd forint jut az óvodai és iskolai szociális segítő tevékenység fejlesztésére. 

A droghasználat kialakulásának megelőzését és visszaszorítását célozza továbbá egy 1,9 milliárd forintos megelőzési és visszaszorítási program, amellyel a gyermekvédelmi szakellátási intézményeket segítik - tette hozzá.

Módosítás dátuma: 2017. május 11. csütörtök, 10:16  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés