FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

A kormány célja, hogy az Új Széchenyi Terv keretében tovább támogassa a kisgyermekes családokat

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A mai napon bölcsődék és családi napközik fejlesztésére 17 milliárd forint keretösszeggel jelentek meg pályázatok a szociális alapszolgáltatásokhoz és gyermekjóléti alapellátásokhoz való hozzáférés javítása és a szolgáltatások minőségének fejlesztése érdekében


A kormány célja, hogy ösztönözze a gyermekvállalást és támogassa a kisgyermekes családokat. Az Új Széchenyi Tervben most meghirdetett pályázatok célja, hogy növekedjen a bölcsődei férőhelyek száma, ellátás minősége és a bölcsődei, illetve családi napközi szolgáltatások elérhetősége is javuljon.

Azok a pályázók támogathatók, ahol a gyermekjóléti alapellátások hozzáférhetősége és minőségi feltételei is javulnak.

A Dél Dunántúli régióban kizárólag azok a bölcsődék nyerhetnek támogatást, amelyek ezáltal új férőhelyeket is biztosítanak, mivel ebben a térségben különösen nagy az igény a bölcsődei helyek iránt.

A jelen felhívás keretében igényelhető összeg egyes pályázati kiírások esetében akár 150 millió forint is lehet, amely minden esetben vissza nem térítendő támogatás és az elszámolható költség 95%-át teszi ki.

A legtöbb projektre várhatóan az észak-magyarországi régióból számítanak. A családok további támogatására a kormány várhatóan az elkövetkező hetekben további pályázatokat ír ki az Új Széchenyi Tervben az óvodai férőhelyek számának bővítésére is. A szeptember végére várható pályázati kiírás a férőhelyek számának bővítése mellett nemcsak az ellátás minőségének a javítását, de az akadálymentes nevelési környezet megteremtését is támogatja majd.

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály)

Módosítás dátuma: 2011. szeptember 25. vasárnap, 12:07  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Mihalovics Péter: Kaposvár felismerte, hogy a fiatalok versenyképessége a városét is fokozza

Az Új nemzedék jövőjéért program koordinációjáért felelős miniszteri biztos, Mihalovics Péter szerint Kaposvár felismerte, hogy a fiatalok versenyképessége a városét is fokozza.

A miniszteri biztos a programot bemutató országos körút kaposvári állomásán tartott szerdai sajtótájékoztatón példaként a Kaposvári Fiatalok a Városért Egyesület tevékenységét, a fiatalok fogyasztóvédelmi tájékoztatását, ezzel tudatos vásárlóvá való nevelését, valamint a diákpolgármester-választást hozta fel, egyúttal reményét fejezte ki, hogy az Új Nemzedék Jövőért Program "egyik fellegvára lesz Kaposvár, és egyik legnagyobb haszonélvezői lehetnek a kaposvári és somogyi fiatalok".

Bővebben...