FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

A táborok harmadánál tárak fel hibákat az élelmiszerellenőrzésen

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal 242 ellenőrzéssel 227 gyermek- és ifjúsági tárbort vizsgált július 4-e és 15-e között. Az érintett vállalkozások 13 ezer 559 gyermek étkeztetését biztosították. A helyszíni szemléken kedvező tapasztalat volt, hogy a vizsgált helyek 71 százaléka megfelelő, biztonságos körülmények között üzemelt - mondta sajtótájékoztatóján Kardeván Endre élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár.
A vállalkozások 20 százalékánál kisebb, azonnal javítható hibákat tártak fel, például nem voltak megfelelőek a berendezések, személyi higiénés hiányosságokat találtak vagy dokumentációs hibákra bukkantak. A táborok 8 százalékánál hatósági intézkedésre volt szükség ahhoz, hogy a működésük élelmiszerbiztonsági szempontból megnyugtató legyen. Volt, ahol a tárolás nem volt megfelelő, vagy jelölési hiányosságokat találtak, de több helyen a tisztasággal volt gond. A szankciókról szólva az államtitkár elmondta, hogy 1 millió 300 ezer forintos pénzbírságot szabtak ki az érintett időszakban.

A görögdinnye ellenőrzéssel kapcsolatban az államtitkár elmondta, hogy július 4-től tartanak a vizsgálatok. Az elmúlt két hétben csaknem 200 belföldi forgalmazónál 240 tételt ellenőriztek. A vizsgálatok alapján leszűrhető, hogy a hazai görögdinnye minősége, érettsége és tisztasága megfelelő. Az ellenőrzéseknél a származás igazolása kiemelt figyelmet kapott, egy ismeretlen eredetű nagyobb tételt ki is vontak a forgalomból, illetve egy Olaszországból származó szállítmányt bírságoltak túlérettség miatt. Egy esetben nem megfelelő jelölés miatt szabtak ki élelmiszerellenőrzési bírságot import dinnyénél.

Kardeván Endre elmondta, hogy ismét találtak 2700 zsák GMO-s vetőmagot, amely 2000 hektárnyi területet érint. Az MgSzH személyre szólóan értesíti a gazdákat és minden segítséget megad a mentesítéshez, illetve részletes tájékoztatást nyújt a tennivalókról.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Gyermekvédelmi Napok 2011

3 napos bemutatkozási lehetőség projektek és szervezetek számára.

Gyermekvédelmi Napok 2011
Szakmafejlesztés a gyermekvédelemben

Országos Gyermekvédelmi Konferencia

- Gyermekvédelmi Börze; Segítők segítése szekció -

Helyszín: Pesterzsébeti Csili Művelődési Központ

2011. május 12-13-14-én kerül megrendezésre a Szakmafejlesztés a gyermekvédelemben országos gyermekvédelmi konferencia, ahol közel 500 szakember vesz részt a három napos rendezvényen. A konferencia ideje alatt szeretnénk a résztvevő szakemberekkel mintaértékű programokat, projekteket és az azokat vezető, szervezeteket és intézményeket megismertetni.

Bővebben...