FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Ringató a Göcseji Múzeumban

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

„Arra a kérdésre, hogy mikor kezdődjék a gyermek zenei nevelése, azt találtam felelni: kilenc hónappal a születése előtt” – válaszolta még 1948-ban Kodály Zoltán. Őszintén hisszük, hogy a mesternek igaza volt, s jó, ha az édesanya hisz abban, hogy a gyermeke egészséges fejlődése szempontjából fontos már az újszülött számára is énekelni, mondókázni, ami lelki táplálékul szolgál a csemetének.  A Ringató egy országos családi művészeti nevelési program, ami már Zalaegerszegen is elérhető.

A Göcseji Múzeumban  - vagy ahogy a gyerekek emlegetik „Judit néni házában” - minden héten szerdán Hochrein Judit vár kicsiket és nagyokat műtárgykörnyezetben a zenei foglalkozásra. A harminc perces program légköre oldott, felépítése és tartalma előre tervezett, de rugalmasan alkalmazkodik az adott helyzethez. Judit a dalokat és mondókákat sokat ismétli a szülőkkel, így a felnőttek könnyen megtanulják azokat, ezáltal az otthoni közös játék és éneklés forrásaivá is válhatnak. A programokon egy-egy hangszer is felcsendül, s ölbeli játékok kísérik az egész foglalkozást.

Akinek kedve van, bátran látogasson el a múzeumba minden szerdán 10.00 órakor. Sok szeretettel várjuk a kicsiket, a szülőket, de a nagyszülőket is.

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

"Nem a fiatalokon akarunk változtatni" - interjú a fiatalokért felelős miniszteri biztossal


A magyar fiatalok túlságosan röghöz kötöttek, rugalmatlanok és nagyon ritkán hallatják a hangjukat közéleti kérdésekben. Mihalovics Péter, az új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztos szerint ezen kell a leggyorsabban változtatnia a kormánynak. Szerinte a fiatalok életébe belefér egy-egy húzósabb este, de meg kell teremteni a biztonságos szórakozás lehetőségét is.

Bővebben...