FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Több milliárdra pályázhatnak az óvodák

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Az óvodák az integrációs pedagógiai rendszer keretében 4,2 milliárd forintnyi támogatásra pályázhatnak – jelentette be június 9-én Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár.

Az államtitkár az MTI-nek elmondta: valamennyi óvoda fenntartója pályázhat, így az egyházi és a civil tulajdonban lévők is. A program négy tanévre szól, és 5500 gyermek bevonására biztosít lehetőséget. A rendszer keretében a pedagógusok kialakíthatják a saját intézményükre vonatkozó, a hátrányos helyzetű gyermekeket érintő módszertani megközelítést. Ennek keretében számos aktivitás támogatható: kirándulások, közösségi programok, de különböző technikai eszközök beszerzése is.

Az is fontos része a programnak, hogy a pedagógusok, nevelők továbbképzését támogassa – tette hozzá Czibere Károly. „A kormány elkötelezett abban, hogy mind az óvodában, mind az iskolában az együtt gondozás, együtt nevelés, együtt oktatás kultúráját erősítse. Meggyőződésünk, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek számára történő esélyteremtés szempontjából az egyetlen eredményes út: az együtt nevelés” – hangsúlyozta az államtitkár, hozzátéve, hogy az előző tanévben 96 ezer gyermek vett részt a programban.

(Forrás: MTI)

(Fotó: FreeDigitalPhotos.net)

Módosítás dátuma: 2016. június 13. hétfő, 20:07  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés