FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Kibővül a családi otthonteremtési kedvezmény

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Három gyermek vállalása esetén 10 millió forint otthonteremtési támogatás jár 2016-tól, valamint egy ugyanekkora összegű, 25 éves futamidejű maximum 3 százalékos kamatozású hitel is igénybe vehető - mondta Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára.

Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár tájékoztatása szerint jövőre átalakítják a családi otthonteremtés kedvezményeinek rendszerét, ennek keretében 27-ről 5 százalékra csökken az új lakások és házak építésének áfája, valamint, ha valaki saját maga építi fel új otthonát, akkor 5 millió forint erejéig az áfát is visszakaphatja.

Fotó: Árvai Károly/kormany.hu

Az államtitkár beszélt arról is, hogy a családi otthonteremtési kedvezmény keretében egy gyermeknél 600 ezer forint, két gyereknél 2,6 millió forint, három gyermeknél pedig 10 millió forint támogatást adnak, utóbbi esetben egy ugyanekkora összegű, 25 éves futamidejű maximum 3 százalékos kamatozású hitelt is igénybe vehetnek. Ennek feltétele a büntetlen előélet, valamint az, hogy a vállalt gyermekek szülei házasságban éljenek, de egyedülálló szülő is kérheti a támogatást. Hozzátette: azok is kérhetik a támogatást, akiknek már megszületett a gyermeke, azzal a feltétellel, hogy ha korábban kaptak már hasonló segítséget, akkor annak összegét le kell vonni a mostaniból - tette hozzá.

Kérdésre válaszolva Tuzson Bence azt is elmondta, hogy a kedvezményezettnek saját ingatlantulajdona is lehet, ilyen korlátozás nincs, viszont az feltétel, hogy a vásárolt új lakásba életvitelszerűen be is kell költöznie, be kell jelentkeznie.

Az eseményen készült videó vágatlan változata letölthető a Sajtószobában.

(MTI, kormany.hu)

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés