FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Útra kelt a gyermekmagazin

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A Mikkamakka magazin klubsorozata Székesfehérváron mutatkozott be, de további városokba is ellátogat. Legközelebb januárban a Mikkamakka Klub Kecskeméten, a Katona József Megyei Könyvtár gyerekrészlegén folytatódik - olvasható az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) oldalán.

Az OFI munkatársai 2015. november 28-án a Vörösmarty Mihály Könyvtár gyerekrészlegén találkoztak csaknem 50 gyerekkel és szüleikkel, hogy megismertessék velük az OFI új gyereklapját. A könyvtár által hirdetett Mikulásra várva című rajzpályázat díjkiosztóját követően Pásztorné Csörgei Andrea főszerkesztő és Pompor Zoltán felelős szerkesztő beszéltek arról, hogyan született meg a Mikkamakka magazin, bemutatták az első számot, és bepillantást nyújtottak a kiadói tervekbe is.

Ezt követően négy helyszínen zajlott a magazinhoz kapcsolódó program. Elkészítettük közösen a Kísérletezz otthon! című rovatban bemutatott lávalámpát, mindenki izgatottan vágott, öntött, festett és rázott. Az elkészült műveket a lelkes kísérletezők haza is vihették. Lakatos István, Év Gyermekkönyve-díjas író, illusztrátor képzeletbeli állatokat rajzolt együtt a gyerekekkel, közösen keltették életre Pityut, a szörnyet. Mindenki böngészhetett a legfrissebb gyerekkönyvek között, és kipróbálhatta tudását egy totó kitöltésével. Ajándékba képeslapot kaptak a játékos kedvű könyvmolyok. A negyedik helyszín a repülésé volt. Földgömb, hangok és csodás képek segítségével utazhattak a gyerekek távoli tájakra, és megismerhették az Amíg repülünk című kötetet is.

(Forrás és fotó: ofi.hu)
(www.edupress.hu)

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

III. Országos IKSZT Szakmai Találkozó


Március 12-én rendezik meg a harmadik Országos IKSZT Szakmai Találkozót Budapesten. A megfelelő helyszín kiválasztása érdekében a szervezők kérik a részvételi szándék előzetes jelzését.

A Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI), mint az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér (IKSZT) program szakmai koordinálásáért felelős intézet 2014. március 12-én immár harmadszor szervezi meg az Országos IKSZT Szakmai Találkozót Budapesten.

Bővebben...