FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Itt a vakáció, de csak az óvodáknak kötelező a nyári ügyelet

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Nem kötelesek az iskolák nyári ügyeletet tartani. A gyerekek napközbeni felügyeletét a szünidőben az önkormányzatoknak kell megszervezniük - mondta az InfoRádiónak Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár. Az óvodák viszont folyamatos rendben dolgoznak a nyáron - tette hozzá.

A köznevelésért felelős helyettes államtitkár elmondta: a köznevelési törvény írja elő a nyári szünet időtartalmát. Sipos Imre hozzátette: az általános iskolák nem kötelesek ügyeletet tartani, az intézmények azonban szervezhetnek programokat. "Erre vonatkozóan nincs szabályozás. Eltér attól a foglalkoztatási formától, amit nyári napközinek nevezünk. A nyári napközit, a napközbeni ellátást a tanulók esetében a települési önkormányzatok hatáskörébe utalja a jogszabály - fogalmazott a helyettes államtitkár.

Sipos Imre arról is beszélt, hogy az óvodáknak nyáron is kell ügyelet biztosítani. Az óvodáknak a saját belső szabályozásait a szülőkkel egyeztetve kellett elfogadniuk. Ezt úgy tehetik meg és olyan esetekben, amikor a szülői egyeztetések ezt lehetővé teszik - mondta.

Már csak egy nap van hátra a tanévből, és egymillió 267 ezer diák számára megkezdődik a két és fél hónapos nyári vakáció. Az idei tanév hivatalosan június 15-ig, hétfőig tart. Az új tanév szeptember 1-jén, kedden kezdődik.

(Forrás: inforadio.hu)
(www.edupress.hu)

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés