FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Fidesz: biztosított az ingyenes gyermekétkeztetés ősztől

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Az Országgyűlés május 27-én egyhangúlag döntött arról a törvénymódosításról, amely megalapozza az ingyenes bölcsődei és óvodai étkeztetés kiterjesztéséhez szükséges források biztosítását az idei és a következő évek központi költségvetésében. Dunai Mónika, a Fidesz-frakció szóvivője május 27-én elmondta: a kormány a gyermekétkeztetésre fordított összeget 2010-2015 között 29 milliárd forintról 58 milliárdra, a szociális nyári gyermekétkeztetésre szánt forrást pedig 2,4 milliárdról 3 milliárd forintra emelte.

Újabb segítséget kapnak a gyermeket nevelő családok, szeptembertől ugyanis az eddigieknél háromszor több gyermek étkezhet majd ingyenesen a bölcsődékben és az óvodákban. Dunai Mónika budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, míg 2010 előtt a baloldali kormányok rezsiemeléssel, munkanélküliséggel, magas adókkal és devizacsapdával sújtották a gyermekes családokat, addig a Fidesz-kabinet célja a családok gyermekvállalási terheinek csökkentése. Hangsúlyozta: szeptembertől az óvodások, bölcsődések 90 százaléka étkezhet ingyen.

Dunai Mónika példaként hozta, hogy egy olyan három gyermekes családnak, ahol eddig féláron étkezhettek a gyermekek, a most elfogadott intézkedés havi 11-15 ezer forintos megtakarítást jelent majd.

(Forrás: MTI)
(www.edupress.hu)

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés