FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

2012 a külhoni magyar óvodák éve

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár egy csütörtöki sajtótájékoztató keretében jelentette be a „2012 a külhoni magyar óvodák éve” elnevezésű programsorozatot, melynek célja a határon túli magyar óvodák népszerűsítése.

Répás Zsuzsanna emlékeztetett, hogy - a Magyar Állandó Értekezlet keretében - tavaly novemberben fogadták el azt a stratégiát, mely a külhoni magyar közösségek megmaradását hivatott támogatni. Hangsúlyozta, hogy az oktatási intézmények tudnak a legtöbbet tenni annak érdekében, hogy a felnövekvő generációk a magyar közösségek aktív részévé váljanak.

Répás Zsuzsanna (fotó: Pelsőczy Csaba)

Kifejtette, hogy első lépésként az óvodásokra és az óvodai beiratkozásra koncentrálnak, hiszen - mint mondta - „ebben a korban a legfogékonyabbak a gyerekek”. Az államtitkár úgy fogalmazott: szeretnék elkerülni, hogy megszakadjon a magyar nyelv továbbadásának lehetősége.

Fotó: Pelsőczy Csaba

A külhoni magyar óvodák vonzóvá tétele érdekében programsorozatot hirdettek meg, melyre 100 millió forintot különítettek el a Bethlen Gábor Alapból - tájékoztatott az államtitkár. A részleteket ismertetve elmondta, hogy a nemzeti hagyományok megismertetése érdekében szeretnék az ismert, magyar óvodapedagógiai módszereket átadni, valamint különböző programokat indítanak, melyek a szülők számára is vonzóvá teszi a magyar óvodákat. Ennek keretében látogatnak el a külhoni régiókba, ahol a módszereket ismert pedagógusokkal, népzenészekkel mutatják be. Ezek mellett - folytatta - olyan cselekvési terveket dolgoznak ki, melyek a külhoni magyar óvodák fejlődését segítik.

(kormany.hu)

Módosítás dátuma: 2012. február 21. kedd, 19:23  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

HÉTFŐTŐL FIATALOK HETE ZALAEGERSZEGEN

Április 11-15., hétfő és péntek között kerül sor Zalaegerszegen a Fiatalok Hetére, amely az általános iskolás, a középiskolás és az egyetemista generációt mozgatja meg. A részletekről sajtótájékoztatón számolt be Balaicz Zoltán polgármester, a rendezvény fővédnöke, valamint a Zalaegerszegi Egyetemisták Egyesülete, a Hallgatói Önkormányzatok, valamint a Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat vezetői.

Bővebben...