FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Nagy sikerrel zárult a Fidelitas adománygyűjtő akciója

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Véget ért a Csillagszóró 2011 nevű országos jótékonysági akció, mely keretében gyermekvédelmi és szociális intézmények számára rendezett gyűjtést a Fidelitas. Ágh Péter, Vincze Ágnes és Rónaszéki Nóra sajtótájékoztatón számolt be az ifjúsági szervezet történetének legnagyobb jótékonysági akciójáról.

Ágh Péter emlékeztetett, egy hónappal ezelőtt hirdette meg a Fidelitas a Csillagszóró 2011 nevű jótékonysági akcióját, mely az ifjúsági szervezet 15 éves történetének legnagyobb ilyen kezdeményezése volt. Az ország minden egyes megyéjében különböző gyermekvédelmi és szociális intézmények számára gyűjtöttek a Fidelitas helyi csoportjai.
 
Az akció indulása után a szervezet honlapján lehetett figyelemmel kísérni, hogy melyik megyei, helyi csoport hol és kinek gyűjti a tárgyi és pénzbeli adományokat. A Fidelitas országos elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy eredetileg megyénként egy intézménynek szerettek volna gyűjteni, de a lista folyamatosan bővült.
 
 
Több millió forint értékű adomány gyűlt össze a Fidelitas lelkes tagságának köszönhetően – hangsúlyozta a képviselő. Ágh Péter beszámolt arról is, hogy az adományok átadása a múlt héten elkezdődött, és eltart karácsonyig.
 
Vincze Ágnes szerint az elmúlt egy hónapban páratlan összefogásnak lehettünk szemtanúi. A Fidelitas országos alelnöke beszámol arról, hogy a kedden Budapesten a Kőbányai Komplex Általános Iskola és Óvoda számára átadták az összegyűjtött adományokat. A fogyatékos és mozgásában korlátozott gyermekekkel foglalkozó intézmény 100 ezer forintot kapott, melyet remélhetőleg egy buszos kirándulásra fordítanak, és ezen kívül számos készségfejlesztő játékot és csokoládét is kaptak a Fidelitas jóvoltából.
 
 
 
Rónaszéki Nóra emlékeztetett: január elsején lép hatályba az új alaptörvény, mely nem volt elérhető Braille-írásban. A Fidelitas ezért úgy döntött, hogy két vakok fiatalokkal foglalkozó intézmény számára kinyomtatják az alkotmányt Braille-írásban – fűzte hozzá. A Fidelitas országos alelnöke elmondta, kedden át is adták az új alaptörvényt a Vakok Óvodája, Általános Iskolája, Speciális Szakiskolájának és a Vakok Batthyány László Gyermekotthonának. A Fidelitas fontos feladata az állampolgári nevelés - jegyezte meg Rónaszéki Nóra.
 
Forrás: fidesz.hu

fidelitas.hu

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

A Societas szerint a kormány ifjúságpolitikája a feudalizmust idézi

A Societas - Baloldali Ifjúsági Mozgalom gratulál az idén a felsőoktatásba felvett diákoknak, és kitartást kíván azoknak, akik most nem jártak sikerrel. Bízunk benne, hogy jövőre sikerülni fog nekik, egyúttal aggódunk értük és szolidaritást vállalunk velük. Félő, hogy jövőre már nem lesz hova jelentkezniük, ha Hoffmann Rózsa és a Fidesz-kormány felsőoktatást tudatosan romboló és leépítő, kártékony tevékenysége folytatódik.

Bővebben...