FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

9,4 milliárdos uniós forrásból bővítenék az óvodai férőhelyeket

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Hároméves korától kezdve minden kisgyerek óvodába fog járni 2014-től - mondta Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár a Magyar Nemzetnek adott interjúban. Jelenleg az óvodáskorú gyerekek tíz százaléka nem jár óvodába, így 2014-ig 25-30 ezer új férőhelyet kell létrehozni. Hozzátette: az Új Széchenyi-tervben jövő év januárjában írják ki azt a 9,39 milliárd forint keretösszegű pályázatot, amelynek nyomán 14-15 ezer új férőhelyet lehet majd létesíteni a következő egy-másfél évben.

A továbbiak létrehozását önkormányzati, európai uniós, illetve központi költségvetési forrásból igyekszik megoldani a kormány.
Annak azonban az államtitkár szerint nincs különösebb jelentősége, hogy a hétévesnél idősebb, iskolaéretlen gyerekek az új törvény szerint az óvodában maradhatnak. Szerinte ugyanis az egész országban alig néhány gyereket érint ez a probléma. Hoffmann személyes meggyőződése szerint egyébként ekkor már nem az óvodában fejlődik a legjobban a gyerek, de azt állítja, kompromisszumra törekedett és fejet hajtott "a kérdést túldimenzionáló akarat előtt".
(Forrás: MTI, Magyar Nemzet)
(www.edupress.hu)

Módosítás dátuma: 2011. december 19. hétfő, 19:07  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés