FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Mihalovics Péter Navracsics Tibor kabinetfőnöke lesz

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A kiszivárgott hírek szerint új kabinetfőnököt nevezett ki maga mellé Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter. Október 1-től Mihalovics Péter miniszteri biztosként látja el a feladatot.

Mihalovics Péter elmondta, a politikai kabinet stratégiai, kommunikációs feladatokat, a kormányzati koordinációs egyeztetéseket végzi, de ide tartoznak a külügyi és uniós kötelezettségek, protokolláris ügyek. 

Kabinetfőnökként egy hatvan tagú stábot irányít majd. A veszprémi országgyűlési képviselő a  Fidesz frakciójának és a parlament külügyi bizottságának tagja. Korábban miniszteri biztosként az Új Nemzedék Jövőjéért program alkotásával bízták meg.

A programalkotás, az alkotói stáb munkája folytatódik, de ezentúl már a kabineten belül - Mihalovics Péter továbbra is foglalkozik ifjúságpolitikával, miniszteri biztosként és kabinetfőnökként azonban bővül a feladatköre.

Szerző: Balla Emőke

Módosítás dátuma: 2011. szeptember 23. péntek, 23:15  

Hozzászólások  

 
0 #2 pinochio 2011-10-04 18:59
Korábban megírtuk; a kar tavalyi dékánválasztásá n Navracsics Judit is indult, ám nem ő győzött, még úgy sem, hogy a másik indulót győztesként kihozó eredményt, pontosabban az azt meghozó kari tanácsválasztás t néhányan - köztük az idősebb Mihalovics - megóvták.
Egy, a nol.hu-n található komment szerint "Mihalovics rektorhelyettes kari tanácsbeli közbekiabálásai ban (!) többször említette, hogy milyen jó lesz a karnak, ha Navracsics lesz a dékán, mert kiváló fideszes kapcsolatokkal pénzhez jut majd a kar. Van rá vagy 30 tanú".
Népszava :-x
 
 
0 #1 pinochio 2011-10-04 18:45
Családi barátok a KIM-ben A Mihalovics és a Navracsics név korábban is szerepelt együtt. Mind a két politikus rokona szerepet játszott ugyanis a veszprémi Pannon Egyetem egyik karának dékánválasztása körül kialakult botrányban. A Modern Filológiai és Társadalomtudom ányi Kar Alkalmazott Nyelvészeti és Nyelvoktatási Intézetének vezetője Navracsics Judit, a miniszterelnök-helyettes testvére.
Ugyanott a Fordító és Tolmácsképző Intézet tanszékvezetője (és rektorhelyettes ) Mihalovics Árpád, az új kabinetfőnök édesapja.
 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

A NIT Elnökségének közleménye

A Nemzeti Ifjúsági Tanács tisztújító Közgyűlésére 2016. december 17-én került sor, amelyen a tagszervezeti képviselők Kaszás Andrást - a Tudatos Ifjúságért Alapítvány elnökét - választották meg a NIT új elnökének. A Nemzeti Ifjúsági Tanács ezúton is köszöni Janzsó Ádám leköszönő elnöknek a szervezetért végzett 4 éves munkáját.

A tagszervezetek képviselői megválasztották a szervezet Elnökségének 2 alelnökét - Hegedüs Zoltánt, Papp Kristófot - és további 3 tagját - Kölkedi Krisztiánt, Nedeczky Lillát, és Papp Zoltánt. Egyúttal sor került a 3 fős Felügyelő Bizottság tagjainak megválasztására is. A Közgyűlés ismételten bizalmat szavazott Kósa András Csaba és Nemes László FEB tagoknak, valamint megválasztotta Hegedűs Imrét. Az Elnökség tagjai 2 évig töltik be mandátumukat.

Bővebben...