FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Fidesz: Az a tapasztalat, hogy a fiatalok nyitottak a közügyekre

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
Nyíregyháza – Réthelyi Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetője év elején bízott meg azzal, hogy készüljön el egy koherens ifjúságpolitikai stratégia, mely később egy kormányprogram alapjaként szolgálhat – mondta pénteken Nyíregyházán Mihalovics Péter, az Új Nemzedék Jövőjéért felelős miniszteri biztos, s hozzátete: a vitairatot júniusban bemutatták.

– Az anyag elkészítését megelőzte egy, a fiatalok problémáit, lehetőségeit, s ötleteit feltérképező kutatás, melynek az a tapasztalata, hogy ez a korosztály nyitott a közügyekre. Magera Tibor nyíregyházi önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy fontos helyi szintre is adoptálni vitairatot, ezért online konzultációs kérdőívet készítenek a Nyíregyházán élő fiataloknak. Azt szeretnék megtudni, hogy érzik itt magukat, milyen lehetőségeik vannak az oktatás, a szórakozás, a munka terén, de rákérdeznek a családalapítással kapcsolatos terveikre is.
Belicza László, Kállósemjén polgármestere azt mondta, a vidéken élő fiatalok számára meg kell teremteni a lehetőségét annak, hogy tartalmasan tölthessék a szabadidejüket, el kell érni, hogy vidéken telepedjenek le és ott is maradjanak, s hogy az intézményi ellátottság terén se kerüljenek hátrányba a nagyvárosokban élőkkel szemben.
- Száraz Ancsa

Módosítás dátuma: 2011. szeptember 10. szombat, 08:12  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

A Societas szerint a kormány ifjúságpolitikája a feudalizmust idézi

A Societas - Baloldali Ifjúsági Mozgalom gratulál az idén a felsőoktatásba felvett diákoknak, és kitartást kíván azoknak, akik most nem jártak sikerrel. Bízunk benne, hogy jövőre sikerülni fog nekik, egyúttal aggódunk értük és szolidaritást vállalunk velük. Félő, hogy jövőre már nem lesz hova jelentkezniük, ha Hoffmann Rózsa és a Fidesz-kormány felsőoktatást tudatosan romboló és leépítő, kártékony tevékenysége folytatódik.

Bővebben...