FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Fidesz: Az a tapasztalat, hogy a fiatalok nyitottak a közügyekre

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
Nyíregyháza – Réthelyi Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetője év elején bízott meg azzal, hogy készüljön el egy koherens ifjúságpolitikai stratégia, mely később egy kormányprogram alapjaként szolgálhat – mondta pénteken Nyíregyházán Mihalovics Péter, az Új Nemzedék Jövőjéért felelős miniszteri biztos, s hozzátete: a vitairatot júniusban bemutatták.

– Az anyag elkészítését megelőzte egy, a fiatalok problémáit, lehetőségeit, s ötleteit feltérképező kutatás, melynek az a tapasztalata, hogy ez a korosztály nyitott a közügyekre. Magera Tibor nyíregyházi önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy fontos helyi szintre is adoptálni vitairatot, ezért online konzultációs kérdőívet készítenek a Nyíregyházán élő fiataloknak. Azt szeretnék megtudni, hogy érzik itt magukat, milyen lehetőségeik vannak az oktatás, a szórakozás, a munka terén, de rákérdeznek a családalapítással kapcsolatos terveikre is.
Belicza László, Kállósemjén polgármestere azt mondta, a vidéken élő fiatalok számára meg kell teremteni a lehetőségét annak, hogy tartalmasan tölthessék a szabadidejüket, el kell érni, hogy vidéken telepedjenek le és ott is maradjanak, s hogy az intézményi ellátottság terén se kerüljenek hátrányba a nagyvárosokban élőkkel szemben.
- Száraz Ancsa

Módosítás dátuma: 2011. szeptember 10. szombat, 08:12  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés