FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Sikeres volt az I. Körös Körül Ifjúsági Fesztivál

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Közel 2000 fő, csaknem 100 sátor, 20 élőzenei és 10 elektronikus zenei produkció 3 nap alatt- a 2011-es KÖRF mérlege.
Kedden délelőtt a Városháza Mokos-termében sajtótájékoztató keretén belül értékelték a szervező fiatalok, a Pósteleki Turisztikai Kft. és Kiss Tibor alpolgármester részvételével az I. Körös Körül Ifjúsági Fesztivált.


A KÖRF szervezői közül jelen lévő Murzsicz Norbert, Szombathelyi Dávid és Máté Gergő sikeresnek ítélte az első alkalommal megrendezett fesztivált. Kiemelték, hogy az esős időjárás ellenére is magas, majd 2000 fős látogatószám mellett a fesztivál családias hangulatú volt.
Kiss Tibor alpolgármester elmondta, hogy már 2010 nyarán megfogalmazódott az ötlet egy Békéscsabán, illetve Pósteleken megvalósuló ifjúsági, kulturális, zenei fesztivál létrehozására vonatkozóan.
A gondolat 2011. januárjában találkozott a korábban a Butterfly Sound Fest-et szervező csapat hasonló elképzeléseivel, ezt követően márciusban készült el az a programtervezet, amely július végén szinte teljes egészében megvalósult. A lelkes fiatalokhoz Szabó Ábrahám diákpolgármester is csatlakozott, aki a Garabonciás Napokon hirdetett programjában hasonló kulturális fesztivál megvalósítását is szerepeltette.
Kiss Tibor alpolgármester szerint a KÖRF egy olyan mintaprojekt, ahol önkormányzati koordináció, támogatás mellett civil kezdeményezésre, de a gazdasági szektorral összefogva valósult meg egy jó kezdeményezés. Hangsúlyozta, hogy az önkormányzat részéről a tartalmi elemekbe nem szóltak bele, csupán annyit kértek, hogy a prevenciós és egyéb, egészségmegőrzéssel kapcsolatos kísérőprogramok is jelenjenek meg Pósteleken.
Szabó Tamás, az előkészítéshez csatlakozó, majd később a szervezésben és lebonyolításban jelentős szerepet vállaló Pósteleki Turisztikai Kft. ügyvezetője is egyet értett azzal, hogy folytatni kell a programot: „Ebben már a fesztivál utolsó napján megállapodtunk a fiatalokkal!”.
A januári havas terepbejárásra visszatekintve különleges érzés, hogy már túl is vannak a rendezvényen.
„Tavasztól a „KÖRF-team” tagjai nagyon sok munkaórát fektettek a szervezésbe. Jó érzés volt személyesen tapasztalni a békéscsabai fiatalok mellett Budapestről, Nyíregyházáról, Szegedről érkező fesztiválozók dicsérő szavait.” – szólt elismerően.
A közösségi portálok kommentjei, a gratulációk is megerősítették a szervezőket abban, hogy van létjogosultsága a fesztiválnak, és 2012-ben folytatni kell a rendezvényt.
És ha már a folytatás. Máté Gergő elmondta, hogy nem mennyiségi, területi bővítést terveznek, hanem minőségi fejlesztésekben gondolkoznak, illetve újabb célként azt szeretnék elérni, hogy a napközbeni kísérő programokon is egyre többen vegyenek részt. A KÖRF közösségépítő hatására alapozva szeretnének komolyabb hagyományt teremteni az eseménynek, kiegészítve az év más szakaszaiban is színvonalas szórakozást nyújtó programokkal. Véleményük szerint a Körös Körül Ifjúsági Fesztivál és a hasonló rendezvények a békéscsabai fiatalok helyben, szülővárosukban való maradásához is hozzájárulhatnak.

 

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 10. szerda, 19:03  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Összebeszélünk – I. Ifjúságügyi Kongresszus
Az Összebeszélünk – I. Ifjúságügyi Kongresszus a fiatalokkal foglalkozó diszciplínák és szakmák közötti diskurzus erősítését és az ifjúságügy integratív megközelítésének elősegítését kívánja szolgálni. Teret kíván adni az ifjúságügy: az ifjúságszociológia, pedagógia-kultúraközvetítés, ifjúsági szociális munka, ifjúságpolitika legújabb innovációinak bemutatására. Emellett hozzáférési lehetőséget kíván biztosítani a szakpolitikák célkitűzései, a tudományos nóvumok és a szakmai gyakorlat megismerésére, szembesítésére.
Bővebben...