FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Az LMP szerint a kormány intézkedései miatt a fiatalok kénytelenek elhagyni az országot

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Az LMP szerint a kormány intézkedései miatt a fiatalok kénytelenek elhagyni az országot, hogy máshol próbálhassanak szerencsét - mondta csütörtöki, a Nemzetgazdasági Minisztérium épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt ifjúságpolitikai szakszóvivője.

Turcsán Szabolcs úgy fogalmazott, hogy a kormány a munka törvénykönyvét le akarja cserélni a "kiszolgáltatottság törvénykönyvére", amivel elveszi annak a lehetőségét, hogy a fiatalok itthon építhessék fel a jövőjüket. Magyarázatként azt mondta, hogy a munkavállalók közül a fiatalok a legkiszolgáltatottabbak, ezért a munka törvénykönyvének változtatási őket érintik majd a legsúlyosabban.

"Nem ma kezdődött a fiatalok csendes üldözése hazánkban" - tette hozzá a szakszóvivő, akinek véleménye szerint ez a korosztály szenvedte meg leginkább az egykulcsos adó bevezetését, ugyanis az ő fizetésük csökkent a leginkább a változtatással. Felhívta arra is a figyelmet, hogy megszűnhet a gyermekek születése után az apáknak járó szabadság.

Turcsán Szabolcs pártjuk megoldási javaslatai között említette, hogy a felsőoktatáshoz "nem a fűnyíróelven kellene hozzányúlni", hanem annak minőségét kellene javítani. Kijelentette, hogy az ifjúságügyet az oktatásüggyel egyenrangúként kellene kezelni. A fiatalok számára mikrovállalkozói programokat kellene indítani - tette hozzá.

A sajtótájékoztató alatt a képviselő mögött, lábukhoz tett bőröndökkel ott állt a párt három aktivistája, Dublin, Madrid és London feliratú táblákkal a kezükben; amikor ezeket megfordították, a táblákon az "Itthon akarunk élni" felirat látszott.

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Strukturált párbeszéd az Európai Unióban

Mi is az a strukturált párbeszéd?

A strukturált párbeszéd egy konzultációs eszköz a fiatalok és az uniós döntéshozók között az ifjúságpolitika területén. Ezt az eszközt 2009-ben hozták létre annak érdekében, hogy a fiatal generáció, vagyis a 15-30 év közöttiek kinyilváníthassák a véleményüket az őket érintő kérdésekben és, hogy a válaszaik el is juthassanak az uniós döntéshozókhoz. A strukturált párbeszéd egy lehetőség, hogy a fiatalok és a döntéshozók megvitathassák az aktuális nemzeti és európai szintű ifjúságpolitikai kérdéseket, azonban egyben egy eszköz is arra, hogy az ifjúságpolitika megfeleljen az Európai Unió tagállamaiban élő fiatalok igényeinek és elvárásainak. Hangsúlyos még, hogy minél több fiatalhoz eljussanak az aktuális témák és kérdések és így az uniós döntéshozók minél több fiatal véleményét megismerhessék.
Az Európai Unió Tanácsa által elfogadott, 2010-2018 közötti uniós ifjúságpolitikáról szóló állásfoglalás szerint a strukturált párbeszéd egy olyan eszköz, amely biztosítja, hogy a fiatalok véleményét figyelembe vegyék az EU ifjúsággal kapcsolatos szakpolitikáinak meghatározása során.

Bővebben...