FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Az LMP szerint a kormány intézkedései miatt a fiatalok kénytelenek elhagyni az országot

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Az LMP szerint a kormány intézkedései miatt a fiatalok kénytelenek elhagyni az országot, hogy máshol próbálhassanak szerencsét - mondta csütörtöki, a Nemzetgazdasági Minisztérium épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt ifjúságpolitikai szakszóvivője.

Turcsán Szabolcs úgy fogalmazott, hogy a kormány a munka törvénykönyvét le akarja cserélni a "kiszolgáltatottság törvénykönyvére", amivel elveszi annak a lehetőségét, hogy a fiatalok itthon építhessék fel a jövőjüket. Magyarázatként azt mondta, hogy a munkavállalók közül a fiatalok a legkiszolgáltatottabbak, ezért a munka törvénykönyvének változtatási őket érintik majd a legsúlyosabban.

"Nem ma kezdődött a fiatalok csendes üldözése hazánkban" - tette hozzá a szakszóvivő, akinek véleménye szerint ez a korosztály szenvedte meg leginkább az egykulcsos adó bevezetését, ugyanis az ő fizetésük csökkent a leginkább a változtatással. Felhívta arra is a figyelmet, hogy megszűnhet a gyermekek születése után az apáknak járó szabadság.

Turcsán Szabolcs pártjuk megoldási javaslatai között említette, hogy a felsőoktatáshoz "nem a fűnyíróelven kellene hozzányúlni", hanem annak minőségét kellene javítani. Kijelentette, hogy az ifjúságügyet az oktatásüggyel egyenrangúként kellene kezelni. A fiatalok számára mikrovállalkozói programokat kellene indítani - tette hozzá.

A sajtótájékoztató alatt a képviselő mögött, lábukhoz tett bőröndökkel ott állt a párt három aktivistája, Dublin, Madrid és London feliratú táblákkal a kezükben; amikor ezeket megfordították, a táblákon az "Itthon akarunk élni" felirat látszott.

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Nyíregyházi irodával bővül a megyei ifjúságsegítő hálózat

Az Új Nemzedék Plusz program intézményfejlesztésének eredményeként megnyílt az ifjúságsegítéssel foglalkozó Kontaktpont hálózat irodája Nyíregyházán is. Az irodák a jövőben egységes hálózatként tanácsadással és információszolgáltatással nyújtanak segítséget a fiataloknak. A Korzó Bevásárlóközpontban található Kontaktpont irodát ünnepélyes keretek között Mihalovics Péter új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztos és Kovács Ferenc Nyíregyháza város polgármestere avatta fel.

Bővebben...