FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

A jövő generációjára vonatkozó stratégiáról konzultáltak Debrecenben

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

Az Új Nemzedék Jövőjéért vitairat debreceni szakmai konzultációja a Megyeháza Árpád termébenAz Új Nemzedék Jövőjéért vitairat debreceni szakmai konzultációja a Megyeháza Árpád termében

Új Nemzedék Jövőjéért: A fiatalok erejére, kreativitására számítanak

Kiemelten kezeli a fiatalok egzisztencia teremtésének lehetőségeit az Új Nemzedék Jövőjéért vitairat, melynek debreceni szakmai konzultációjára szerdán került sor a Megyeháza Árpád termében.
Témakörök

A múlt hónapban elkészült ifjúsági cselekvési terv egyeztetésén civil szervezetek képviselői, ifjúsági ügyekkel foglalkozó szakemberek és döntéshozók vettek részt és utolsó vidéki állomása volt a csütörtökön Budapesten záruló párbeszéd-sorozatnak. A következő időszakban a kormány elé szeretnék terjeszteni a 10 témakörre (budapesti, illetve vidéki fiatal lét, fiatal nők helyzete, karriertervezés, tehetséggondozás, sport, kultúra, stb.) épülő végleges programot, mely stratégiai iránymutatást nyújtana a döntések meghozatalánál.
Alulról

A program alulról építkezik és a fiatalok együttgondolkodásának terepe – hangsúlyozta Mihalovics Péter, az új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztos. Példaként említette a pályaorientációs rendszer kidolgozását, melynek alapjait Nagy Dávid, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke fogalmazta meg, s mely a szakképzések piaci igényekhez igazítását szolgálja; hogy az oktatásból kikerülők „ne munkakeresők, hanem munkavállalók legyenek”.Mihalovics Péter szerint azért különösen fontos a programnak ez a része, mert az ifjú korosztály számos más problémája is az egzisztenciateremtésre vezethető vissza.

Az Új Nemzedék Jövőjéért koncepció projekteket, cselekvési terveket tartalmaz, határidőket, felelősöket jelöl meg. A már meglévő közigazgatási rendszerre támaszkodik, azonban a regió helyett inkább a megyében gondolkodik. Így a megvalósításhoz szükséges pénzt is részben önkormányzati, elsősorban pedig európai uniós pályázati forrásból tervezi biztosítani.

HBN-SzT

Módosítás dátuma: 2011. július 28. csütörtök, 11:23  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés